LIFESTYLE, OFF-DUTY

VISUALISEER & REALISEER JE DROMEN MET EEN VISION BOARD

Vision board

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘magisch denken’, een term waarvan Oprah groot fan is en ook business woman Sophia Amoruso gelooft er heilig in. In het verlengde hiervan kun je een vision board maken met daarop al je dromen en doelen geplakt die je vervolgens een prominente plek in je huis geeft. Zonder dat je het bewust beseft zal dit je enorm helpen in het realiseren van die dromen en zul je na een tijdje zien dat veel dingen werkelijkheid geworden zijn. Hoe dit komt en hoe je er zelf één maakt? Lees vooral verder!

Hoe werkt het?

Klinkt te mooi om waar te zijn en een beetje zweverig? Misschien, maar het is bewezen dat positief denken een enorme invloed kan hebben en dat het visualiseren van je doelen één van de meest krachtige oefeningen is die je kunt doen. Het is namelijk niet zo dat door je dromen op een bord te plakken je ineens op magische wijze na een nachtje slapen wakker wordt met een miljoen op de bank, een inloopkast, een super succesvolle carrière en een perfect gezin. Nee, zo werkt het niet.

Hoe het dan wel werkt? Door het vision board op een prominente plek in je huis te zetten zie je elke dag, meerdere keren per dag je doelen heel concreet voor je. Zo blijft het hangen in je onderbewustzijn en ga je hier vervolgens onbewust mee aan de slag tijdens je dagelijkse bezigheden en besluiten.  Doordat je doelen zo altijd ‘on top of mind’ zijn, zul je veel meer keuzes maken die in lijn liggen met deze doelen dan wanneer je anders zou doen, gewoon omdat je er de hele dag mee bezig bent.

Daarnaast helpt het maken van een vision board je ook om erachter te komen wat je nu echt graag wilt. Door uit tijdschriften alles te knippen wat je aanspreekt en er niet te lang over na te denken heb je uiteindelijk een stapeltje foto’s en teksten die heel duidelijk een paar rode lijnen zullen laten zien van je diepste wensen en doelen. Je zult zien dat veel van die dromen met elkaar te maken hebben en in elkaars verlengde liggen. Zo helpt het je dus om een paar overkoepelende doelen te identificeren die voor jou het aller-belangrijkst zijn en verdeel je deze onder in een soort sub-doelen. Zo kan een overkoepelend doel zijn: promotie naar marketing manager binnenhalen. Sub-doelen kunnen dan zijn: beter worden in leiding geven, meer zelfvertrouwen uitstralen en stijlvoller gekleed naar kantoor gaan. Dit zijn allemaal sub-doelen die één voor één zullen bijdragen aan het binnenslepen van die promotie.

Hoe maak je het?

Koop een wit bord of karton bij bijvoorbeeld Xenos. Je kunt zelf de grootte bepalen, maar door juist voor een iets kleiner formaat te gaan is het gemakkelijker om je hoofddoelen vast te stellen: er past immers niet meer op het bord. Ook voorkomt het dat je téveel doelen hebt waardoor je alsnog weinig focus zult hebben.

Neem ook een stapeltje tijdschriften waar je dingen uit kunt knippen. Modetijdschriften kunnen goed zijn, maar magazines als Happinez, Psychologie Magazine en Women’s Health hebben waarschijnlijk meer toepasselijke teksten en afbeeldingen. Vervolgens ga je bladeren. Knip alles uit wat je aanspreekt. Dat kan een tekst zijn, een afbeelding of gewoon een kleur die je prettig vindt. Na een bepaalde tijd stop je hiermee en ga je het groeperen op het bord. Nu zal het je opvallen dat veel dingen met elkaar te maken hebben en die leg je vervolgens bij elkaar. Wanneer je het een beetje gesorteerd hebt en een idee hebt van wat je wel en niet wilt opplakken en waar kun je beginnen met plakken. Je kunt bovenaan het bord nog een soort titel zetten als: Doelen voor 2016 of een quote, dat is helemaal aan jou.

Heb jij weleens een vision board gemaakt, of ben je van plan er één te maken? Vertel hieronder in de comments jouw ervaringen en ideeën!

Voor wat extra inspiratie én voorbeelden, zie de video’s hieronder!

Het leuke aan Annic’s video vind ik dat ze zo lekker persoonlijk is over haar eigen vision boards. Ze deelt haar dromen en welke wel en niet uigekomen zijn uiteindelijk.

Misschien erger je je in eerste instantie een beetje aan haar, maar ze zegt wél nuttige dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *