WORKING GIRL

Vive la France: werken in het buitenland, de droom?

Werken in het buitenland Frankrijk de droom?

Je hoort het iedereen altijd van de daken schreeuwen, internationaal werken is de droom en behoort toch wel een onderdeel te zijn van je welverdiende job. Dat echt werken in het buitenland net even iets anders is dan backpacken of een paar studiepunten halen tijdens je exchange heb ik de afgelopen weken mogen ervaren. Tijdens mijn opdracht van 6 maanden in het zuiden van Frankrijk neem ik je mee en deel ik mijn ervaringen met jullie.

See, bye, fly

Dus, sinds een week of 4 reis ik iedere week op en neer naar het zonnige zuiden van Frankrijk waar ik voor een opdracht 6 maanden ga werken. Maandagochtend vroeg richting Schiphol om er vervolgens donderdagavond weer te landen. Om het reizen wat interessanter te maken heb ik mijn Spotify wat opgefrist en investeer ik meer in boeken. Niets is lekkerder dan even een uurtje lezen onder het genot van een wijntje en een lekker bammetje met kaas (kennen jullie die van de KLM? Ik ben wellicht de enige die dit vindt, maar ze zijn goddelijk!) Daarnaast blijf ik een Hollander en blijft het leuk om te sparen, en ben ik dus druk bezig om ASAP mijn Silver status bij de KLM te halen. Geen idee wat het oplevert, maar toch;)

Praat Frans met me

Jullie weten het vast, maar over het algemeen zijn de Fransen niet zo’n ster in de Engelse taal. Dat ik mij vroeger bij de pingpongtafel goed kon redden is inmiddels niet meer zo relevant, en ik merk dan ook dat ik nog wel het een en ander op te frissen heb om op dezelfde bandbreedte met mijn collega’s te kunnen communiceren. Wat me ook direct opviel is toch wel het cultuurverschil op kantoor. Waar ik braaf mijn hand uitstak bij het voorstellen, werd dat direct weggelachen als koud, noordelijks- gedrag. Bisous; 2 zoenen, iedere ochtend weer, alle collega’s: that’s how we do it. Even wennen, maar ach het maakt wel dat je je sneller op je gemak voelt! Daarnaast start men graag rustig. Met een kopje koffie, een babbeltje en een chocoladebroodje wordt de dag langzaam op gang gebracht. Eerste voorzichtige conclusie: hier kan ik wel aan wennen!

Workworkworkworkwork

Even alle chocoladebroodjes en croissants daar gelaten, ik ben er natuurlijk om te werken. Na een paar weken opstarten is het project nu in volle gang, en zit mijn schema in Frankrijk behoorlijk vol. Alles gaat nét even iets anders, en meetings beginnen standaard te laat en lopen altijd uit. Voor de gestructureerde Nederlander is dat even wennen moet ik zeggen vooral als je op vrijdag weer in Nederland op kantoor zit en dus met verschillende ‘klokken’ werkt;)

Tot zover mijn eerste ervaringen, up next: je privéleven vanuit een hotel…

Door Kirsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *