AWAY FROM THE BUZZ, LIFESTYLE

5 TIPS VOOR VLIEGEN MET ALLEEN HANDBAGAGE

vliegen met alleen handbagage

Of je het nu doet om kosten te besparen, zodat je lekker snel kunt in- en uitchecken, of omdat je maar voor korte tijd weggaat: vliegen met alleen handbagage heeft best veel voordelen, maar minstens zoveel nadelen! Voor ons als vrouwen natuurlijk al helemaal; je kunt zo verdomd weinig meenemen! Nu het vakantieseizoen weer begonnen is, is het de hoogste tijd om een aantal gouden inpak-tips met jullie te delen, zodat je lichtgepakt maar wel stijlvol op reis kunt!

Key-items kiezen

Qua kleding is het handig om van tevoren al een aantal outfits te bedenken die je kunt gaan dragen. Kies een paar key-items uit die je op meerdere manieren kunt dragen. Zo voorkom je dat je kledingstukken meeneemt die je uiteindelijk helemaal niet gaat dragen. Een spijkershorts of bijvoorbeeld suède rokje kun je op enorm veel manieren combineren, en het is dan vaak ook helemaal niet nodig om enorm veel onderkleding mee te nemen. Houd je juist van verschillende rokjes en broeken? Dan kun je misschien juist besparen op bovenkleding: simpele losvallende strappy topjes bijvoorbeeld, in basiskleuren als wit, zwart, grijs en donkerblauw. Jurkjes zijn ook geweldig, omdat het boven- en onderkleding ineen is; zo kun je ineens een stuk meer meenemen! Jurkjes kun je bovendien heel gemakkelijk transformeren: overdag met een slippertje of sneakertje, en ‘s avonds draag je hem met een paar hakken of mooie sandaaltjes. Een laatste tip: een mooi badpak kun je vaak ook prima als topje onder een jeansshortje dragen! Leuk vor de afwisseling.

Ruil boeken in voor e-books

We zijn het met je eens: niets is zo heerlijk als een papieren boek, en al helemaal wanneer je aan het zwembad of strand ligt. Bovendien is het een uitstekende manier om even te detoxen van alle schermen. Anyway, wanneer je kiest om alleen met handbagage te reizen is het wel een uitkomst. Boeken zijn zwaar én nemen veel ruimte in. Je telefoon (of e-reader) heb je toch wel bij je!

Check de vliegmaatschappij

Bij veel maatschappijen mag je naast je cabine koffertje ook nog een zogenaamd item meenemen. Bijvoorbeeld een camera of laptop. Handig! Alleen is het wel goed om te weten bij welke maatschappijen dit niet de bedoeling is. Laatst vloog ik bijvoorbeeld met Transavia, waar het niet toegestaan is en ik ook daadwerkelijk moest laten zien dat alles wat ik bij me had (dus mijn kleine tasje die ik omhad ook!) in mijn dichtgeritste koffertje paste. Dan is het goed om te weten dat dat ook daadwerkelijk gaat lukken 😉 Soms kun je bijvoorbeeld je camera en een kleinere hoes meenemen dan een grote cameratas, of dit soort dingen beschermen door ze tussen je kleding te leggen.

Oprollen

Een tip die je misschien al weleens hebt gehoord is het oprollen van kleding. Schijnbaar past er dan meer in je koffer, maar belangrijker nog is dat het veel minder snel kreukt. Rol al je mooie blousjes en jurkjes eens op en je zult zien dat ze aanzienlijk minder gekreukt op je bestemming aankomen!

De liquids

Een gehaat onderwerp, maar bij het vliegen met alleen handbagage gelden helaas nogal strikte regels omtrent vloeistoffen, waarin ze alleen maar strenger lijken te worden. Waar ze eerst nog niet zo moeilijk deden over wát voor soort plastic zakje je dan precies gebruikte om je 10×100 ml in te vervoeren, moet het nu in zo’n minuscuul zakje passen met als gevolg dat je blij mag zijn wanneer je er 5×100 ml in weet te proppen. Dus: choose your battles. Neem alleen je parfum, mascara, en foundation mee bijvoorbeeld en kies ervoor om de rest op de plek van bestemming aan te schaffen (of prop gewoon alles in het ongetwijfeld half lege zakje van een willekeurige mannelijke reisgenoot). Sowieso is het natuurlijk handig om niet alles dubbel mee te nemen. Één iemand neemt bijvoorbeeld de shampoo en conditioner mee, iemand anders de tandpasta en weer iemand misschien een haarborstel. Saves space!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *