LIFESTYLE, OFF-DUTY

VOGUE LIVING: WAT VINDEN WE ERVAN?

IMG_93642

Vogue zag ik als klein meisje altijd als ‘de bijbel’ om een echte dame te worden later. Ik kocht de Amerikaanse editie, die in Nederland natuurlijk helemaal onbetaalbaar is, vaak van het geld van mijn vader onder het mom dat ik er Engels van zou leren. Daar trok papa natuurlijk maar al te graag zijn portemonnee voor, haha. Natuurlijk begreep ik er haast geen woord van en bekeek ik met name de prachtige advertorials graag (tja…). Toen Vogue in Nederland uit kwam was ik er natuurlijk ook vanaf het eerste uur bij en heb ik nooit een nummer gemist. Ze liggen nu trouw opgestapeld, van maart 2012 tot de nieuwste editie, naast mijn bureau. Nu afgelopen donderdag de allereerste Vogue Living uitkwam was ik daar als Voguefanaat van het eerste uur natúúrlijk wederom bij.

Mijn allereerste gedachte toen ik hem uit het schap bij mijn buurt appie pakte? Tering, wat is ‘ie reteduur. Voor €7,95 koop je namelijk nog net geen klein huis. Na lang twijfelen besloot ik dat ik het gewoon belachelijk vond en hem uit protest niet zou kopen. Nee, ditmaal zou ik het aan me voorbij laten gaan. ‘s Avonds vertelde ik het mijn vriend vol ongeloof en vertelde erbij dat ik hem zo graag had willen reviewen voor Girl Almighty, er van uitgaande dat er vast meer van jullie zijn die benieuwd zijn naar een nieuw tijdschrift in de schappen, zeker met onze huidige obsessie voor cactussen en interieur. Vriendlief besloot ongevraagd 5 euro te doneren aan dit goede doel en toen kon ik het natuurlijk niet weerstaan. Alright, maar wat vinden we er nu van?

Ik moet bekennen dat ik de eerste 70 pagina’s sceptisch was. Daarna kwamen de interviews met (bekende) mensen over hun leven en prachtige huizen. Het meest inspirerend vind ik het feit dat het stuk voor stuk mensen lijken te zijn die volop genieten van het leven, anders durven te zijn, maar ook risico’s nemen. Als ze een idee hebben dan gaan ze ervoor, zowel in levenskeuzes als keuzes voor de architectuur en inrichting van hun huis. Bovendien lijken ze allemaal niet gehecht aan één bepaalde plek maar verhuizen ze net zo lief om van een nieuw huis hun thuis te maken. Zoals Alice Temperley (van het bekende label Temperley London) zegt: “Je moet je nooit vastklampen aan één plek. [haar huis] is magisch, maar die magie, die ziel zit niet in de stenen en het cement. Die creëer je zelf. Waar je ook bent.”

Vogue Living lees ter inspiratie, om bij weg te dromen netals ik als klein meisje deed. Zoek je echter meer praktische inspiratie waar je direct iets mee kunt in je eigen huis, dan kun je alsnog beter kiezen voor bijvoorbeeld de VT Wonen (ook een favoriet van ons!).

 photo IMG_9349_zpsvdlgtcja.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *