WORKING GIRL

5 BELANGRIJKSTE TIPS VAN DE VROUW DIE 500 ZELFHULPBOEKEN LAS

Zelfhulpboeken

Zelfhulpboeken. Dat vind ik toch altijd zo’n suffe titel. Ik zie altijd direct een Bridget Jones-op-haar-dieptepunt-achtige vrouw voor me. Alsof je leven compleet van de rails is. En dat terwijl we hier op Girl Almighty juist suckers zijn voor dit soort boeken en er heel regelmatig over schrijven, ter inspiratie. De Amerikaanse Susie Moore is ook nogal een fan van dit soort boeken en las er maar liefst 500 (!!). Op Greatist deelde ze de vijf aller-belangrijkste lessen die ze uit al deze boeken leerde.

1. 100% verantwoordelijkheid nemen

We noemden deze les ook al eerder als één van de belangrijkste tips uit het boek Powervrouwen van Julia Pimsleur. Je haalt geen succes of plezier uit het wijzen naar anderen en de controle voor je leven dus eigenlijk uit handen te geven. Dus om het leven te krijgen dat je wilt, moet je over je opvattingen heenstappen. Vergeet je ouders, de mensen om je heen, je ex-en en de kansen die je wel of niet gekregen hebt. Jouw leven hangt volledig af van de acties die jij onderneemt. Geen excuses. Je kunt zelf je leven indelen zoals jij dat wilt en je eigen kansen creëren. Ik ben zelf ontzettend groot fan hiervan en pas dit – eerst onbewust en later ook bewust – al mijn hele leven toe!

2. Je kunt alles en iedereen zijn die je wilt

Het is geen toeval dat juist je vaak een talent hebt juist voor de dingen die je leuk vindt om te doen. Je kunt zelf bepalen tot hoever je deze talenten uitbuit en ontwikkelt (zie punt 1), maar door te doen waarin je goed bent kun je je grootst mogelijke bijdrage leveren.

3. Je gedachten zijn alles

We hebben het al vaker gehad over de kracht van je gedachten en wat je daarmee kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een vision board, of de invloed van positieve gedachten op je succes. Als je je rot voelt, is dat waarschijnlijk een direct gevolg van een bepaalde gedachte (bijvoorbeeld een angstige gedachte of een schuldige – weer teveel chocolade gegeten vandaag? ;)). Probeer je daarom elke dag weer te focussen op alle positieve dingen in je leven en je dromen en doelen te visualiseren. Geef negativiteit geen kans!

4. Houd van jezelf

Je kent ongetwijfeld de scenes waarin de hoofdpersoon in de spiegel zegt: “I love you. I really, really love you” om zichzelf moed in te spreken voor een bepaald belangrijk moment. Wanneer je echt van jezelf houdt, kun je pas de echte jij zijn. Je houdt je niet meer zoveel bezig met anderen en wat ze allemaal wel niet denken, je neemt je eigen behoeftes en doelen serieus en je begrijpt dat je af en toe faalt en staat vervolgens trots en sterk weer op om het de volgende keer beter te doen. En dat, dames en heren, leidt dan vanzelf tot succes.

Een grotere macht..

In het laatste punt bespreekt Susie dat er altijd een grotere macht werkt die jou kracht geeft. Daar geloven we niet zo in, hier bij Girl Almighty, maar zie het liever als: als je alle stappen neemt, alle energie geeft die je hebt en constant voor jezelf grenzen verlegt en uit je comfort zone stapt dan kunnen daar alleen maar goede dingen uit voortkomen. Je bouwt aan een groter en beter netwerk, waar weer mooie kansen uit kunnen komen. Door je enthousiasme te delen met anderen zullen zij ook geïnspireerd raken, en door alles te geven wat je hebt om je doelen te bereiken en meer, zul je uiteindelijk successen gaan boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *