LEADING LADIES, WORKING GIRL

4 lessen die elk meisje kan leren van Hillary Clinton

Dit kun je leren van Hillary Clinton

Ze doet het momenteel dan misschien niet geweldig in de peilingen en er is een hoop kritiek op haar, maar toch blijft ze een waanzinnig inspirerende vrouw. Hillary Clinton is een girlboss pur sang en gaat voor het hoogst haalbare als kers op de taart van haar toch al succesvolle carrière. Wat kunnen wij leren van deze eerste vrouwelijke presidentskandidate en hoe is ze gekomen waar ze nu is?

Support je partner maar pak ook je eigen moment

Hillary was natuurlijk jarenlang vooral bekend als ‘de vrouw van’. Wat haar siert is dat ze die rol met verve heeft uitgevoerd, haar man zijn kansen in z’n carrière gunde en hem daarin supporte, maar dit niet ten koste liet gaan van haar eigen carrière. Hillary & Bill zijn een typisch voorbeeld van een power koppel dat elkaar steunt in hun doelen, hun eigen dromen tijdelijk op pauze te kunnen zetten voor het succes van de ander, om ze echter niet te vergeten. In plaats van achterover te zitten en te genieten van de privileges die ze als ex-First Lady ongetwijfeld heeft, maakte ze haar comeback als Minister van Buitenlandse Zaken en natuurlijk als presidentskandidaat.

Laat je niet tegenhouden door kritiek

Hoeveel kritiek heeft Hillary al wel niet te verduren gehad? Natuurlijk valt er een ding of twee te zeggen over het e-mail schandaal, maar ook alleen al vanwege het feit dat ze een vrouw is moet ze zich regelmatig verdedigen tegen vooroordelen en meningen waar menig mannelijk kandidaat niet mee te kampen krijgt. Kritiek na kritiek, na kritiek, momenteel weer over haar gezondheid. Wanneer het lijkt alsof iedereen haar naar de grond probeert te krijgen blijft Hillary altijd fier rechtop staan (oke, behalve dan tijdens het 9/11 memorial), en laat ze zich door niets of niemand tegenhouden! Een houding waar we absoluut een voorbeeld aan kunnen nemen en wat enorm inspirerend is!

Kunnen vergeven is ook een kracht

Je man vergeven dat hij je (voor de ogen van het hele land) bedriegt… dat moet je maar kunnen (en willen!). Maar met altijd maar op je principes blijven staan, mensen niet kunnen vergeven (hoe erg het ook is wat ze gedaan hebben) en verbannen uit je leven kun je uiteindelijk ook voornamelijk jezelf hebben. Nu zullen we niet beweren dat je een overspelige vriend met open armen moet ontvangen, maar om in het algemeen mensen te kunnen vergeven en alsnog op goede voet met ze staan erna is eerder een kracht dan een zwakheid. Verder gaan met je leven en niet te lang stil staan bij de mindere dingen in je leven noemen we dat.

Weet wat je waard bent

Vaak hoor je van jonge meiden, of ze nu ondernemen of carrièretijgers zijn, dat ze niet goed weten hoeveel ze voor een bepaalde dienst kunnen vragen of zomaar met ieder geboden salaris tijdens een sollicitatieprocedure akkoord gaan. Weten wat je waard bent en daar ook om durven vragen is iets waar wij vrouwen nu eenmaal niet altijd even goed in zijn en waar onze bescheidenheid soms iets teveel de kop op steekt. Hillary, daarentegen, trekt zich hier niets van aan en vraagt voor het geven van een speech gerust $200,000. Overdreven? Achja, voor ons zou het betekenen dat we eens in de 4 jaar moeten werken om ongeveer op hetzelfde salaris uit te komen als wat we nu hebben… Maar ze weet wat ze waard is en is niet te bescheiden of beschaamd om erom te vragen. Je zult merken dat als je maar vaker durft te vragen in het leven – en dat geldt voor veel meer dingen dan alleen geld – je vaker ‘ja’ zult horen dan je misschien zou verwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *