LEADING LADIES, WORKING GIRL

WAT WE KUNNEN LEREN VAN IVANKA TRUMP

Ivanka Trump

Haar vader mag dan nogal in opspraak zijn nu hij de kers op zijn succesvolle carière probeert te behalen door president van de Verenigde Staten te worden, dochter Ivanka blijft er koel onder. Terwijl Donald’s naam steeds meer besmet lijkt te worden met leedvermaak, pesterijtjes (zoals de naakte standbeelden die kunstenaars plotseling van hem plaatsten) en zelfs regelrechte haat, is Ivanka’s ster nog steeds rijzende en maakt ze naam voor zichzelf in de vastgoedwereld. En die kwaliteiten heeft ze niet van een vreemde natuurlijk. Dus vind wat je vinden wilt van de familie Trump, er zijn desalniettemin ook flink wat puntjes waar we wel degelijk een voorbeeld aan kunnen nemen.

Kies voor je eigen succes

Komend uit een familie als de hare had Ivanka er gemakkelijk voor kunnen kiezen om een comfortabel leven in luxe te leiden zonder al te veel te doen. Het succes van haar vader is namelijk zo immens dat werken niet per sé noodzakelijk zou zijn voor haar. Echter, Ivanka kiest ervoor om haar eigen ambities na te streven, voor een eigen carrière waardoor ze haar eigen geld verdient en onafhankelijk is van het geld van haar familie.

Kies niet voor middelmatig

Zoals we al zeiden; Ivanka had makkelijk kunnen kiezen voor een simpel leven als rijke erfgename en teren op 1) haar vaders geld, en 2) public appearences te maken zoals bijvoorbeeld collega-erfgename Paris Hilton haar leven slijt. Ze zei ooit dat ze het woord ‘mediocre’ angstaanjagend vindt. Zorg ervoor dat je altijd een drive vindt om alles uit je capaciteiten te halen.

Voel je niet te goed voor dingen

Een collega van haar (toen ze nog niet voor haar vaders bedrijf werkte), zei over haar dat ze alles deed. Zelfs de kleine, dirty klusjes pakte ze aan, zonder te zeuren. Voel je nooit te goed voor bepaalde aspecten in het bedrijf waar je werkt, simpelweg omdat het ‘niet jouw baan/taak is’. Soms moet je gewoon even bijspringen waar nodig en niemand zit te wachten op een zeurend meisje dat daar geen in in heeft.

Geef speeches as een girlboss

Als de familie Trump ergens goed in is, dan is het wel public speaking. En daarmee kom je nu eenmaal heel ver in het leven. Een zelfverzekerde houding, een goede opbouw in je verhaal en een natuurlijke manier van je verhaal vertellen aan het publiek; er zijn veel dingen die Ivanka uitstekend doet in haar speeches. Grijp elke mogelijkheid om te presenteren aan, ookal vind je het doodeng en heb je er totaal geen zin in; dit is dé manier om beter te worden. Bekijk speeches die je goed vindt en bedenk wat je er precies aan bewondert. Zelfs een cursus nemen is helemaal geen gek idee wanneer je voor je werk vaak moet presenteren of je hier een kwaliteit van wilt maken om je mee te onderscheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *