FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

WEEKENDRECEPT: COURGETTI MET AVOCADO EN SPEKJES

courgetti

Courgetti is het nieuwe hipster voedsel. Low in carbs, want: geen pasta en een bord vol groente. In een tijd waarin iedereen high gaat op groentes en vega recepten is dit natuurlijk de holy grail. Het was tijd om het eens aan de proef te onderwerpen en ik moet zeggen, we werden niet teleurgesteld. Zelfs broerlief, die toch wel een echte vleeseter is, gaf toe dat het voor herhaling vatbaar was. Heerlijk voor zomerse avonden zoals die van de laatste dagen. Are you next?

Ingrediënten
– 1 courgette per persoon
– 1 grote avocade (per 2 personen)
– 3 handjes basilicum
– pijnboompitten
– 30 gram parmezaanse kaas (per 2 personen)
– olijfolie
– cherrytomaatjes
– 1 teentje knoflook
– eventueel spekjes voor wat extra smaak

Bereiden
Rooster de pijnboompitjes in een pan totdat ze lichtbruin zijn en hak de knoflook in grove stukken. Maal de basilicumblaadjes, knoflook, de avocado (zonder pit en schil) en de parmezaanse kaas in een keukenmachine fijn. Voeg dan een beetje olijfolie tot totdat het een romige substantie wordt met de juiste dikte. Je kunt deze avocado pesto nu een beetje op smaak brengen met peper en eventueel zout. Dit is je zelfgemaakte pesto.

Met een spiralizer kun je van de courgette (met schil!) dunne slierten maken, maar je kunt ook gewoon de courgettes in plakken schaven en deze vervolgens in slierten snijden. Bak ze kort eventjes in een pan en bak ook de spekjes krokant (indien je deze door je pasta wil). Mix alles door elkaar en voeg ook gehalveerde cherry tomaatjes toe, and you’re ready!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *