FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Weekendrecept: courgetti met chorizo

Recept courgetti chorizo

Courgetti is de nieuwste hype in foodland en wel een heel lekkere. Wat het is? Courgettes die je in reepjes snijdt waardoor het lijkt (ook qua smaak!) op spaghettig. Laag in calorieën maar bovenal ontzettend gezond omdat je veel groenten eet. Bovendien ook gewoon leuk voor de afwisseling, natuurlijk. Courgetti-recepten zijn altijd heerlijk in de zomer, maar door de chorizo is deze ook heel erg geschikt voor een regenachtige dag als vandaag.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 courgette per persoon
  • 3 gesneden uien
  • 400 gram paddenstoelen voor pasta (of gewoon kastanjechampignons)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 á 2 chorizo worsten
  • 4 tenen knoflook

Bereiden

Snijd de courgettes in dunne repen/slierten. Je hebt hier speciale snijders voor, of je kunt zelfs gesneden courgetti kopen bij de Albert Heijn. Zelf kies is er gewoon voor om met een mes de courgettes te snijden. Duurt ietsje langer maar valt uiteindelijk ook wel mee. Snipper ook de ui en snijd de chorizo in plakken. Eerst bak je de chorizo zonder olie krokant in een wok of pan. Haal ze er daarna uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak de uien daarna 4 minuten in het overgebleven vet van de chorizo. Snijd de paddenstoelen in stukjes en de knoflook fijn. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe aan de uien en bak 3 minuten.

Voeg de courgetti toe en bak totdat je de courgetti lekker vindt om te eten. Dit hangt af van hoe zacht/gekookt je de courgetti wilt en hoe dik je ze gesneden hebt. Meng daarna alles door elkaar.

Eet smakelijk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *