FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

WEEKENDRECEPT | PASTA-RADIJSSALADE MET PISTACHE

recept pasta salade

Niets verslaat een heerlijke pastasalade in de zomer. Deze is net iets anders dan normaal en een absolute favoriet hier thuis. De pistachenoten en olijven zorgen voor een heerlijke variatie. Indien gewenst kun je het gehakt ook prima weglaten of vervangen door iets vegetarisch.

Ingrediënten

  • 95 gram pistachenoten
  • 500 gram mager (half om half) gehakt
  • 1 pakje gehaktkruiden Grieks (Meatballs & Co)
  • 300 gram penne
  • 1 schaal tomaten
  • 15 gram dille
  • 300 gram rauwkost radijsmix
  • Olijven
  • 1 blok feta kaas

Bereiden

Hak de pistachenoten fijn. Doe het gehakt samen met het zakje kruiden en de helft van het zakje zout in een kom en kneed het met vochtige handen goed door. Maak er 3 gehaktballen per persoon van.

Bak de ballen in 8 minuten op middelhoog vuur bruin en gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in partjes en de dille fijn.

Giet de pasta af en mix met het zakje Griekse saus, de tomaat, dille en radijsmix. Schep de olijven met stukjes paprika en kaasblokjes erdoor en leg alles in een platte schaal. Leg de gehaktballetjes er bovenop en serveer direct.

Dit recept komt van Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *