FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

WEEKENDRECEPT: PASTA SALADE MET PERZIK

Recept pasta salade met perzik

Dat klinkt als een vreemde combinatie, niet? Pasta en perzik… Toch is het heerlijk en passen de smaken bijzonder goed bij elkaar allemaal. Dit is hét recept om in een zonnig weekend als deze uit te proberen!

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 1 citroen
  • 20 gram selderij
  • 1 rode peper
  • 2 courgettes
  • 4 wilde perziken
  • 80 gram jonge bladsla met babyspinazie
  • 250 gram buffelmozzarella
  • 70 gram parmaham

Bereiden

De pasta kook je al dente en kun je daarna laten afkoelen/afspoelen. Ondertussen rasp je de schil van de citroen en pers je 1 helft uit. Snijd ook de selderij en de peper (zonder de zaadlijsten) fijn.

De courgette snijd je in de lengte in dunne plakken en bestrijk je aan beide kanten met olie. De perziken snijd je in parten en ook hierbij bestrijk je de snijvlakken met olie. In de grillpan gril je de courgette en de perziken.

Meng het citroenrasp, 2 el citroensap, rode peper, selderij en de rest van de olie tot een dressing. Voeg wat peper toe en eventueel ook zout. Schep het om met de pasta en doe het samen met de sla in een grote schaal. Scheur de mozzarella en parmaham en verdeel het samen met de courgette en perzik over de salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *