FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

WEEKENDRECEPT: ZOMERSE CURRY SOEP

Aziatische curry soep

Bij zomerse recepten denk je al snel aan frisse salades, barbecue en pasta salades. Soep daarentegen is zo’n lekker herfstig- of winterrecept. Niets is minder waar met deze frisse, zomerse curry soep. Een Aziatische curry soep met rijst, snijbonen, kip en radijs. Heerlijk verfrissend en verrassend.

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels Thai Green Curry kruiden (bijvoorbeeld Euroma Original Spices)
  • 400 gram gesneden tuinbonen
  • 1,5 liter bouillon (kip)
  • 200 gram radijsjes
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels wokolie

Bereiden

Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak ze samen met de currykruiden in de wokolie voor 4 minuten. Voeg dan de gesneden tuinbonen toe en bak nog 2 minuten.

Voeg daarna de bouillon toe en kook 6 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de radijs in plakjes. Voeg daarna de rijst toe aan de soep en verwarm nog even gedurende 2 minuten. Verdeel het daarna over de kommen en leg de radijsplakjes erbovenop.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *