LIFESTYLE, WORKING GIRL

Wel werken tussen de feestdagen? Zo maak je er een feestje van

werken-tussen-kerst-en-oud-en-nieuw

Net een heerlijke kerst achter de rug, maar nu alweer op kantoor? Gezellig! Jij bent samen met ons één van de mensen die wél moeten werken tussen kerst en oud & nieuw. Zeker nu de feestdagen dit jaar niet bepaald gunstig vallen, ben je misschien eigenlijk wat meer toe aan een paar daagjes rust. Terwijl veel van je collega’s heerlijk thuis zitten, kun jij het voor jezelf iets gezelliger maken op kantoor en vallen die dagen uiteindelijk nog best mee!

Houd een Ugly Christmas Sweater Office Party

We zouden je niet aanraden je dusdanig te laten inspireren door de film Office Christmas Party dat jullie het complete kantoor afbreken, maar een klein kerstfeestje kan geen kwaad. Spreek met je collega’s af om allemaal in een heerlijk zachte, foute kersttrui naar kantoor te komen en je dag begint direct een stuk vrolijker!

Maak gebruik van de rust

Is je manager een paar dagen niet op kantoor en heb je dus rust aan je hoofd en om je heen? Gebruik júist deze dagen waarop de telefoon niet non-stop rinkelt en collega’s niet ieder uur aan je bureau staan met een vraag of opdracht om in alle rust te werken aan taken en projecten die zijn blijven liggen. Een soort van opruimen van je werkzaamheden zodat deze niet langer in je achterhoofd blijven knagen. Een frisse start van het nieuwe jaar! Oh, en als je toch bezig bent; ruim je bureau direct op! Zo krijg je direct meer zin in om er na oud & nieuw met frisse energie tegenaan te gaan!

Ga tussen de middag gezellig ergens lunchen

Wie zegt dat je heel de dag op kantoor moet zitten? Je pauze is van jou. Spreek met een paar leuke collega’s af om eens gezellig buiten de deur te gaan lunchen. Bijkletsen, gezellig én het breekt direct je dag! Een beetje extra energie om de tweede helft van de dag sneller en gemakkelijker door te komen dus.

Denk na over aankomend jaar

Misschien heb je het al gedaan voor je eindejaarsgesprek, maar ook dan is het voor jezelf goed om een soort reflectiemomentje met jezelf in te plannen. Bedenk welke doelen je wilt behalen en hoe je dat voor elkaar kunt gaan krijgen. Nu is het moment waarop je er ook daadwerkelijk even rustig over na kunt denken zonder dat je constant gestoord wordt.

Benut de rust voor iets nuttigs

Op het vorige punt inhakend; weet je nog dat we schreven over hoe je meer uit het (online) trainingsprogramma van je werk kunt halen? Nou, door deze rustige dagen te benutten om een cursus of training te volgen die al een tijd op je lijstje staat dus! Dus hup, besteed lekker een halve dag aan je kennis bijspijkeren: het is een leuke afwisseling, interessant om iets nieuws te leren en dus een perfecte manier om deze rare ‘tussen’ dagen mee te vullen!

Zorg voor verwenmomentjes op kantoor

Verwen jezelf een beetje en neem een lekkere koffiesiroop mee naar kantoor. Zo kun je je favo Starbucks drankje gewoon in een handomdraai op je bureau zetten. Zeg nou zelf; daar wordt iedereen blij van. Een klein geluksmomentje om je dag wat te verlichten!

Pas ná de feestdagen is het tijd voor gezond eten, dus zet die kersttrend nog maar even door en zorg voor comfort food op kantoor dat heerlijk in stijl is met het eind van december; oliebollen en warme chocolademelk. Je zult zien dat de dagen tussen kerst en oud & nieuw zo een stúk draaglijker en juist erg gezellig worden! Je collega’s zouden haast jaloers worden dat ze níet op kantoor zijn! Kijk hier voor een aantal héél goede recepten!

Ergens anders werken

Misschien mag jij ook op een andere plek dan kantoor werken? Ga dan eens een dagje in een koffiezaakje zitten, of blijf gewoon lekker thuis. Zo voelt het minder zwaar om aan het werkt te moeten dan wanneer je daadwerkelijk naar kantoor moet en bovendien werkt een andere omgeving inspirerend en geeft het je energie! Het kan dus ook een goede manier zijn om juist op dit soort dagen wél dingen gedaan te krijgen, in plaats van dat je feitelijk alleen maar koffietjes aan het doen bent met je collega’s die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Ga op tijd naar huis

En allerlaatst: ga lekker op tijd naar huis. Dit zijn niet de dagen om te blijven zitten ‘om het zitten’. Niemand beoordeelt of veroordeelt je als je gewoon lekker op tijd richting huis gaat tussen kerst en oud & nieuw (tenzij je natuurlijk een grote deadline hebt die niet kan wachten), dus doe dat ook gewoon lekker en ga thuis verder genieten van de gezellige feestdagen sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *