FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Voor alle wijnliefhebbers: 3x Netflix documentaires waarbij de wijn je in de mond loopt!

wijn-documentaires-netflix

Zoals meeste jonge vrouwen hebben ook wij een sterke band met (een goede fles) wijn. Gaat er bij jou regelmatig een flesje wijn doorheen maar zou je eigenlijk ook wel eens iets meer verstand willen hebben van verschillende soorten wijnen? Waarom je de één zo lekker vindt, de ander minder en hoe de verschillende smaken zich ontwikkelen? Om wat meer te weten te komen over dit onderwerp hebben we een aantal Netflix documentaires voor je op een rijtje gezet. Naast dat ze ontzettend leuk zijn om te kijken, doe je ook nog handige eens kennis op die goed te gebruiken is tijdens een borrel of etentje!

Sour Grapes

Dat het verzamelen van goede, oude, wijnen aardig in de kosten kan lopen bewijst deze docu maar weer eens. Een meeslepend verhaal over een meesteroplichter die de volledige crème de la crème van de wijnwereld voor de gek wist te houden. Volledig white collar stijl, en stiekem best genieten!

Somm: in de fles

Deze wijn docu gaat iets verder de diepte in wat betreft het maken van bijzondere wijnen. Ooit nagedacht over het soort hout waarin wijn gerijpt wordt? Of de vorm van de fles, het type kurk, de melange? In 10 hoofdstukken nemen de makers van “Somm: in de fles” je mee in het proces van het maken van wijn.

A Year In Champagne

Een ode aan Champagne en een ode aan het goede leven. Deze docu belicht verschillende champagne huizen en neemt je mee door de eeuwenoude geschiedenis van deze noord-Franse regio. Droom weg bij de kilometers lange wijnkelders en de charme van het Franse platteland. Zoals de Fransen zelf ook zeggen, champagne is niet alleen voor oud & nieuw, maar ook geschikt voor het vieren van de kleine deugden des levens. Poppin’ bottles dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *