LEADING LADIES, LIFESTYLE, OFF-DUTY

7 MAKKELIJKE MANIEREN OM EEN BETER PERSOON TE ZIJN

Beter persoon worden

Hoe vaak neem jij je wel niet voor om wat attenter te zijn, liever voor je omgeving, of gewoon om kleine veranderingen in je leven aan te brengen. Veel dingen zijn zo ontzettend gemakkelijk en hebben een groots effect, maar je hebt vaak niet door wat het precies is wat je moet veranderen, of je hebt het idee dat het alsnog veel moeite kost. Na het lezen van deze 7 tips om een leuker en beter persoon te worden zou het toch op z’n minst mogelijk moeten zijn om er een paar dagelijks toe te passen. Allemaal vragen namelijk minieme aanpassingen in je gedrag, je moet er alleen even bewust van zijn. Go and be nice, honey!

Reageer op appjes

Hoe vervelend vind je het zelf wanneer mensen pas na dagen op je appjes reageren? Niet leuk, waarschijnlijk. Grote kans dat jij je hier ook regelmatig schuldig aan maakt, simpelweg omdat niet elk berichtje leuk of belangrijk genoeg is om direct op te antwoorden. Vervolgens vergeet je het berichtje en kom je er na een tijd tot je schrik achter dat die vriend of vriendin – hoe onverschillig! – nog steeds op je wacht.. Neem gewoon 1 tot 2 keer per dag de tijd om dit soort appjes te beantwoorden. Wanneer je een moment met jezelf afspreekt om dit te doen hoeft het niet meer als een ongedane ‘taak’ in je achterhoofd te sluimeren, hoef je je niet te laten afleiden wanneer je geen zin hebt om direct te antwoorden, en ben je toch zo attent om snel te reageren. Klinkt goed, toch?

Neem initiatief

Hóe vaak zeg je wel niet iets in de trant van: goh, van die en die persoon hoor ik ook bijna nooit meer wat. Heb jij wél iets van je laten horen dan? Grote kans dat dat ook al een tijdje geleden is. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je inderdaad overwegen om het initiatief van de ander te laten komen, maar erger je er dan ook gewoon niet meer aan. Om jezelf die ergernis te besparen, kun je ook gewoon accepteren dat dat een minder goede kant is van die vriendin, of misschien zit ze gewoon in een erg drukke of lastige periode in haar leven waardoor ze even minder laat horen uit haarzelf. Je kunt ook gewoon meerdere malen achter elkaar zelf het initiatief nemen, haar appen of opbellen om iets af te spreken en je er verder niet druk over te maken. Win-win situatie.

Minder populaire woorden gebruiken

Irriteer je je af en toe ook niet aan jezelf wanneer je weer in de rondte strooit met woorden als ‘chill’, ‘nice’ en ‘baas’? Het lijkt soms wel alsof we onszelf niet meer in normaal Nederlands kunnen uitdrukken. Terwijl dat zoveel mooier is. Ik maak me er zelf ook zo vaak schuldig aan, maar wil er echt op gaan proberen te letten. Weer ouderwetse woorden gebruiken als ‘fijn’, ‘geweldig’ en ‘onstpannend’, om maar wat te noemen.

Minder scheldwoorden & irritatie

Probeer je eens wat minder druk te maken. Niet alles hoeft altijd snel-snel-snel. Neem de tijd om rustig te wachten in de rij voor de kassa’s in de supermarkt, in plaats van te gaan zuchten en de langzame mensen voor je inwendig te vervloeken – I know you do it! Zo zijn er waarschijnlijk nog tientallen andere situaties te bedenken waarin je je eigenlijk loopt op te winden om niets. Je wordt er niet leuker of gezelliger op en bovendien creëer je een erg negatieve sfeer voor jezelf en de mensen om je heen. Niet cool. (Of moet ik zeggen: fijn?)

Help eens een oudere

Vraag spontaan of je iets voor de oude meneer of mevrouw kunt pakken in het schap, op de band kunt leggen bij de supermarkt, of knoop eens gewoon een praatje met ze aan. Ik vind het moeilijk te realiseren dat oude mensen zo vaak eenzaam zijn. Dat is toch verschrikkelijk? In zulke gevallen maakt jouw vriendelijkheid een nog veel groter verschil en maakt het misschien wel iemands dag goed. Het is zo makkelijk en wordt zo enorm gewaardeerd. We zouden hier allemaal veel meer aandacht aan moeten besteden en zo oudere mensen een klein beetje gelukkiger maken.

Kijk niet neer op mensen

In het verlengde van het punt hierboven: kijk niet op mensen neer. Je kent hun situatie niet, dus oordeel ook niet zo snel. Bovendien: als zij willen zijn zoals ze zijn, wie ben jij om daar een hatelijke opmerking over te maken of het überhaupt te denken? Het is zo onaardig, zo onnodig en het gebeurt zo ontzettend snel en vaak. We maken ons er iedere dag meerdere malen schuldig aan, terwijl het een kleine moeite is om mensen gewoon in hun waarde te laten. Je zult zien dat als je hier meer op let, je echt een vriendelijker persoon wordt en tegelijkertijd zul je jezelf erop betrappen hoe vaak je eigenlijk iets gemeens over iemand zegt of denkt.

Telefoon weg

Geef mensen de aandacht die ze verdienen en leg je telefoon vaker weg als je in gezelschap bent. Niets komt zo ongeïnteresseerd over als iemand die om de zoveel minuten haar telefoon erbij pakt. En waarom? Om te checken of er nog meldingen zijn. Focus je weer eens gewoon voor de volle 100% op de persoon met wie je aan tafel zit. Je zult zien dat je ook nog eens veel meer voldoening uit jullie ontmoeting haalt en dat je er een fijner gevoel van zult krijgen. Dit geldt ook voor quality time met bijvoorbeeld je vriend, maar net zo goed voor quality time met jezelf. Pak eens niet uit automatisme telkens wanneer je een paar minuten de tijd hebt je telefoon erbij. Laat je gedachten de vrije loop (lees hier waarom dat zo goed voor je is!), of pak eens een boek. Na 6 minuten lezen is je stress niveau namelijk al aanzienlijk gedaald. Heerlijk toch?

Al met al stappen die een kleine moeite vergen maar een groot effect zullen hebben op jezelf en anderen. Je zult merken dat je meer aandacht voor je omgeving hebt, dat mensen positiever op je reageren, dat je meer betrokken bent en positiever wordt.

Lees ook: 10 dingen waarvoor je 0 talent nodig hebt.

2 Comments

  1. Wat een fijn en inspirerend artikel heb je geschreven:) Ik vind ‘m zelfs zo tof dat ik ‘m graag zou willen delen op mijn blog, mocht je dat leuk vinden dan hoor ik het graag:D

    1. Hi Mira! Leuk om te horen dat je er inspiratie uit kunt halen! Natuurlijk mag je hem delen op jouw blog! Let je er wel op dat compleet kopiëren onze resultaten in Google niet ten goede komt? 🙂 En plaats je er een linkje bij? 🙂 Fijn weekend! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *