LIFESTYLE, OFF-DUTY

5x NETFLIX DOCUMENTAIRES OM TE BINGE-WATCHEN

netflix documentaires

Geen weekend is compleet zonder dat Netflix geopend is, hun series zijn heerlijk maar onderschat ook de documentaires niet! Lekker onderuitgezakt op de bank op zondagmiddag en tegelijkertijd je algemene kennis nog wat opschroeven ook. Wij hebben een must-watch lijstje voor je samengesteld met daarop een aantal van onze absolute favorieten, tijd voor docu binge-watching!

Making a Murderer
Het zou ons eerlijk gezegd verbazen als je hier nog niet over gehoord hebt, maar omdat het zo’n stééngoede documentaire is moet hij toch echt even in dit lijstje. Als je hem nog niet hebt gezien: DOEN! En laat ons daarna weten wat je ervan vond. Het zet je absoluut aan het denken over het (Amerikaanse – maar daardoor ook Nederlandse) rechtsysteem en je zult je vaker dan eens verbazen over hoe onprofessioneel er gehandeld lijkt te worden. Leuk ook zijn alle theorieën op internet van mensen die na het zien van de documentaire meedenken in het oplossen van het onderzoek. Tuurlijk, de docu zal biased zijn, dus het is de vraag in hoeverre we ook door de documentaire beïnvloed worden, maar verslavend is het zeker. Binge-wachting gegarandeerd!

Backstreet Boys
Jeugdsentiment alom! Deze documentaire volgt de populaire ’90s boyband tijdens hun reünie en het opnemen van hun achtste album ‘In a World Like This’. Ongegeneerd terug naar je jeugd.

Going Clear: Scientology and the Prison of Belief
“Scientology is een reis door de wondere fantasie van haar bedenker, Ron Hubbard, en hoe verder je komt in je Scientology ontwikkeling, hoe meer je op hem gaat lijken.” Dit is een heel ander soort documentaire dan je misschien kent van Louis Theroux. Aan de hand van interviews met enkele ex-Scientology gelovigen kom je meer te weten wat er nu daadwerkelijk gebeurt in de Scientology kerk, door wie en hoe deze tot stand gekomen is (spoiler alert: een wondere fantasie en behoefte aan erkenning en geld) en hoe het mensen compleet kan hersenspoelen, afhankelijk en doorgedraaid maken. Een super interessante documentaire en leuk om straks te vergelijken met Louis Theroux’ nieuwste docu over deze bijzondere religie/sekte.

My Beautiful Broken Brain
Een beroerte.. afgelopen week was er nog op het nieuws dat Nederlanders de signalen van een beroerte niet op tijd herkennen waardoor er vaak meer schade dan nodig ontstaat aan de hersenen omdat er te laat 112 gebeld wordt. Deze documentaire gaat over een Britse jonge vrouw die een beroerte krijgt en dan met name over haar herstel daarna en een nieuwe therapie die op haar getest wordt. Met alle gevolgen van dien. Altijd goed om wat meer te leren over hoe dingen als een beroerte ontstaan en hoe het herstel kan verlopen.

The September Issue
Neem een kijkje achter de schermen bij de Amerikaanse Vogue terwijl de beruchte Anna Wintour haar team leidt tijdens het maken van het september nummer, de grootste en belangrijkste editie van het jaar. Is ze deze über girlboss echt zo’n bitch zoals The Devil Wears Prada suggereert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *