WORKING GIRL

7 MANIEREN OM ZIN TE HEBBEN IN MAANDAG

Zin in maandag

Grote kans dat maandag niet je favoriete dag is. Niet zo gek natuurlijk, want de vrijheid en luiheid van het weekend zijn weer over. Toch kan het ook omslaan in een situatie waarin je op zondag al écht opziet tegen de maandag. Dat je er haast een beetje depri van wordt. In dat geval is het goed om eens na te denken hoe gelukkig je nog wordt van je werk en of het misschien tijd is voor een volgende stap. Voor alle andere gevallen delen we hieronder wat tips om je maandag net iets leuker te maken en sneller voorbij te laten gaan. En ach, dan zijn er nog maar 4 dagen over tot het weer weekend is 😉

Haal alles uit je zondag

Het is misschien verleidelijk om optimaal te genieten van je laatste dagje weekend door extra lang uit te slapen en te luieren. Toch werkt dit juist tegenstrijdig. Doordat je eigenlijk vrij weinig met je dag doet, zul je aan het eind van de dag waarschijnlijk een beetje een voldoening van je dag missen, waardoor je júist nog minder zin hebt in een nieuwe werkweek. Door gewoon een beetje op tijd op te staan, de deur uit te gaan en iets leuks te gaan doen zul je merken dat je véél meer toe bent aan die maandag. En het levert je ook nog eens een super leuke dag op!

Draag nieuwe kleding

Kinderachtig? Misschien. Maar wel waar. Wij vrouwen – maar mannen net zo goed – worden nu eenmaal blij van mooie dingen. Wanneer je een geweldige nieuwe outfit in gedachten hebt om maandag te dragen naar je werk, kun je vast niet wachten om het aan je collega’s te laten zien. Een beetje een dure hobby om wekelijks toe te passen, maar je snapt het principe. 😉

Spreek met een vriendin af voor lunch

Een leuk tussendoortje breekt de dag en geeft je iets om naar uit te kijken. Probeer samen een leuk nieuw lunchcafeetje uit of ga in het park zitten wanneer het lekker weer is. Even gezellig bijkletsen, je frustraties delen en daarna hoef je nog maar een halve werkdag. Prima te overzien, toch?

Plan niet teveel afspraken en meetings

Gebruik je tijd vandaag liever om alvast een flinke stap te zetten in het werk dat je voor deze week op je planning hebt staan. Als je de week goed begint en al veel gedaan krijgt, heb je direct een goed gevoel over de rest van de week. Daarnaast vragen afspraken en meetings vaak veel energie en voorbereiding, dus hoe heerlijk is het om de maandag – grotendeels – voor jezelf te hebben?

Plan iets leuks voor na werk

Door iets leuks op de planning te hebben staan voor na het werk – een etentje met een goede vriendin bijvoorbeeld – kun je ónmogelijk echt opzien tegen de maandag. Telkens wanneer je denkt: “Ik heb geen zin in werk morgen, kon het maar voor eeuwig zondag blijven”, denk je er automatisch achteraan: “Eh nee, want dan heb ik ook mijn leuke afspraak niet.” Het klinkt misschien stom, maar het werkt echt zo! Een leuke beloning werkt motiverend om gewoon met goede zin aan de slag te gaan maandag.

Wat zijn jouw tips om zin te hebben in maandag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *