WORKING GIRL

Zo blijf je koel op kantoor vandaag

Zo blijf je koel op kantoor

We mogen niet klagen, want eindelijk hebben we die lekkere zomer die we altijd wensen. Maar jóngens, wat is het me toch HEET op kantoor. Zeker voor de dames die vandaag op een kantoor zonder airco vertoeven – wij hebben medelijden, hierbij een paar tips om het hoofd koel te houden. 

Begin vroeg

Op een hete dag als vandaag begin ik het liefst al vroeg. Dat heeft twee voordelen; je kunt vroeger naar huis om nog even lekker van het weer te kunnen genieten en twee, de ochtenduren zijn het koelst van de dag en dus kun je die maar beter goed benutten om je dag zo productief mogelijk te laten zijn vandaag. Overleg met je manager of jullie een tropenrooster kunnen volgen; beginnen om 7 uur bijvoorbeeld en dan aan het begin van de middag naar huis.

Ijsjes, ijskoffie, water met ijs…

Ijs is je sleutelwoord voor vandaag. Ga voor lekker koel water, hetzij met een citroentje erin voor een lekker zomers gevoel. Haal waterijsjes met je collega’s in de pauze om even af te koelen en sla ijskoffie in voor de momenten waarop je caffeïne nodig hebt.

Laat de lichten uit

Sommige mensen zweren bij het uitlaten van de verlichting op warme dagen. Of het helpt weten we niet zeker, maar het geeft in ieder geval een rustiger ogende omgeving. En dat kan erg fijn zijn op de allerwarmste dagen!

Draag luchtige kleding

Je kleding aanpassen is echt wel verstandig op een warme zomerdag. Kies voor luchtige kleding van natuurlijke stoffen en in rustige kleuren. Knellende, synthetische kleding, niet lekker zittende schoenen en warme materialen zijn vandaag echt een no-go. Lees hier onze (shop)tips voor zomerse kantoorlooks!

Verban social media

Ja, kom op, je hebt dus écht geen zin om heel de dag foto’s voorbij te zien komen van de mensen die wél op het strand/in de tuin/op het terras zitten te zien. bedenk je dat jij blij bent om een baan te hebben, dat je uitkijkt naar weer een maandsalaris op je rekening en dat je vanavond nog van het heerlijke weer kunt gaan genieten.

Hebben jullie een tropenrooster op het werk vandaag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *