WORKING GIRL

VERSCHILLENDE TYPES COLLEGA’S EN HOE JE ERMEE DEALT

Zo deal je met verschillende types collega's
Photo: Janni Deler

Als je dacht dat de middelbare school een jungle van verschillende types mensen, een oorlog tussen de populairsten en op z’n tijd een broeinest van pestgedrag was, dan weet je inmiddels het niets is vergeleken met een gemiddeld kantoor. De meest irritante én hoe je ermee dealt op een rijtje!

De betweter

Ze wil altijd het laatste woord hebben en in elke meeting waarin jullie beiden zitten verzint ze het ene na het andere argument tegen jouw mening, waardoor je je uiteindelijk alleen nog maar aan het verdedigen bent. Op het laatst schiet ze haar eigen idee erin als je al te moe bent om er nog tegenin te gaan en zo scoort zij keer op keer de punten bij jullie manager.

Wat is er zo vervelend aan haar?
Je hebt het idee dat jij niet goed uit de verf komt omdat zij altijd het hoogste woord heeft en je als het ware ‘overschreeuwt’.

Hoe ga je ermee om?
Het beste ga je in ieder geval niet te hard tegen haar in. Waarschijnlijk komt veel van haar gedrag voort uit onzekerheid, maar vervelend is het natuurlijk wel. Blijf gewoon kalm en blijf ook bij je standpunt, maar niet koste wat kost. Probeer in momentjes zonder haar ook duidelijk te maken aan je manager dat jij goede ideeën hebt door ze misschien meer op zulke momenten te opperen. In een meeting waarin zij zit zullen ook anderen zich aan haar gaan storen. Probeer gewoon voornamelijk op de opmerkingen van anderen in de meeting in te gaan en voorkom dus dat je in een welles-nietes discussie met haar terechtkomt.

De stille oceaan

Je hebt altijd een introvert type die weinig zegt en daarom ook weinig lijkt toe te voegen aan het team of de meeting. Waarschijnlijk doet ze echter wel haar werk heel goed en heeft ze geweldige ideeën. Ze durft ze alleen niet altijd uit te spreken uit angst dat iedereen naar haar kijkt of dat ze kritiek krijgt.

Wat is er zo vervelend aan haar?
Het kan lastig zijn om samen te werken met een persoon uit wie weinig initiatief lijkt te komen. Je hebt het idee dat jij voornamelijk aan het woord bent en met ideeën komt en dat jullie niet echt een team vormen.

Hoe ga je ermee om?
Probeer je eens te verplaatsen in haar en de redenen waarom ze misschien niet zoveel zegt. Grote kans dat jij misschien te imponerend en dominant op haar overkomt. Vraag haar gewoon vriendelijk naar haar mening over een bepaald onderwerp of project en je zult zien dat ze heel goede ideeën heeft. Ga daar dan vervolgens niet zelf weer een kwartier over praten maar voorkom dat je haar direct weer overschaduwt en nodig haar daarmee uit om meer te praten. Het slechtste wat je in dit geval kunt doen is je zichtbaar ergeren en dingen tegen haar zeggen als: “voeg jij ook eens iets toe”, etc. Dan zal ze hoogstwaarschijnlijk alleen maar verder in haar schulp kruipen.

De ideeënsteler

Het valt je op dat één persoon uit jullie team regelmatig een opmerking van iemand anders aan jullie manager verkoopt alsof het haar eigen geniale idee was. Telkens wanneer ze ergens iets opvangt weet ze dat zó in een gesprek met de manager te fietsen dat het is alsof ze constant met geniale invallen op de proppen komt.

Wat is er zo vervelend aan haar?
Zij scoort alle punten en complimenten bij je manager, terwijl het eigenlijk jouw idee was.

Hoe ga je ermee om?
In een dergelijk geval is het vaak toch niet zo’n goed idee om (openlijk) de discussie aan te gaan over wiens idee het was. Hoogstwaarschijnlijk werkt dit averechts en kom jij alleen maar kinderachtig en niet als een team-player over op je manager. En dat is wel het laatste wat je wilt. Het beste kun je dus maar beter op je woorden letten: floep er niet zomaar ideeën en ingevingen uit als zij in de buurt is maar bewaar deze voor een moment waarop jij er ook daadwerkelijk mee kunt shinen.

De negatieveling

Je kent het wel: de collega die altijd loopt te klagen. Over werk, jullie manager, het kantoor, alles wat ze maar kan verzinnen en ze is er negatief over.

Wat is er zo vervelend aan haar?
Ze verspreidt een hele negatieve vibe over het hele team en demotiveert jou met haar negatieve opmerkingen.

Hoe ga je ermee om?
Blijf zoveel mogelijk uit haar buurt is de beste oplossing. Een negatief persoon is vaak lastig te veranderen naar een positief persoon. Wél kun je een keer aan haar vragen waarom ze altijd zo negatief is. Misschien heeft ze het wel helemaal niet door en is het een soort van gewoonte geworden. Het kan ook zijn dat haar werk gewoon niets voor haar is en ze eigenlijk beter op zoek kan gaan naar een nieuwe baan. In het aller-ergste geval kun je een keer met je manager praten en vertellen dat ze zo’n negatieve invloed heeft op de sfeer en motivatie in het team. Bedenk wel voor jezelf of je dit wilt doen, want je maakt haar op deze manier natuurlijk wel zwart bij jullie manager (en jezelf indirect ook een beetje!). Alleen doen dus als het echt onvermijdelijk is en het hele team je dankbaar zal zijn. Anders lekker langs je heen laten gaan!

De 9-tot-5’er

De persoon die zich strikt aan haar 9-tot-5 mentaliteit houdt en stipt om 5 uur haar computer afsluit en naar huis verdwijnt.

Wat is er zo vervelend aan haar?
Soms heb je haar gewoon nog nodig rond 5 uur en is ze er simpelweg al vandoor. Je mist de flexibiliteit en hebt het gevoel dat je niet op haar kunt bouwen.

Hoe ga je ermee om?
Allereerst: in principe heeft ze groot gelijk om naar huis te gaan, mits haar werk af is, natuurlijk. Misschien ligt het probleem wel grotendeels bij jezelf en jouw planning waardoor je haar telkens ‘na werktijd’ nog nodig hebt? Kijk dus allereerst eens kritisch naar je eigen planning; kun je de dingen zo aanpakken dat je haar voornamelijk eerder op de dag nodig hebt? Plan je misschien teveel voor jezelf waardoor je onproductief wordt en niet meer uitkomt met je planning met als gevolg dat je zelf vaak tot ‘s avonds laat op kantoor zit? Geen wonder dat je je dan ergert aan mensen die wél vroeg naar huis gaan. Als dit niet zo is en jullie werken samen aan een project dan kun je eens voorzichtig tegen haar zeggen dat je het vervelend vindt dat jij vaak na 5’en nog alleen aan het project zit te werken om de deadline te kunnen halen en je het idee hebt dat een groot gedeelte van de werklast nu op jouw schouders terechtkomt. Waarschijnlijk komen jullie samen wel tot een oplossing die voor jullie beiden werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *