LIFESTYLE, OFF-DUTY

Zo geniet je meer van je vrije tijd

Meer genieten van je vrije tijd

Ah, na een lange week werken heb je éindelijk weekend! Heerlijk lang uitslapen, eindeloos films kijken en drankjes doen met vrienden. Toch lijkt het weekend vaak voorbij te vliegen en soms heb je het gevoel dat je er gewoon niet optimaal genoeg van genoten hebt. Alsof je er niet alles uitgehaald hebt en het ‘zomaar’ voorbij was. Dan kan een nieuwe werkweek soms een stuk zwaarder vallen dan wanneer je terug kijkt op een heerlijk weekend en daardoor vol energie aan een nieuwe week kan beginnen. Daarom hierbij een aantal tips om optimaal van je vrije tijd te genieten.

Ten eerste: je móet niets

Net als dat je vaak met kerst de druk hebt dat het leuk móet zijn, waardoor het soms uiteindelijk juist heel ongezellig wordt, is dat met weekenden soms ook het geval. Je propt je weekend super vol met allemaal afspraken omdat je het gevoel hebt dat je ieder vrij moment moet benutten om dingen te doen die je doordeweeks niet kunt doen. Door dat los te laten ga je pas echt ontspannen en heb je uiteindelijk een veel voldaner gevoel aan het einde van je weekend. Tijd om niets te doen is ook belangrijk!

Op vrijdagavond iets plannen

Op vrijdagavond heb je soms alleen maar zin om op de bank te kruipen met een pizza, een flesje wijn om the Voice te kijken. Eindelijk even rust na een lange, drukke werkweek. Toch is het zo dat wanneer je juist wel iets plant op vrijdagavond, je weekend een stuk langer lijkt. Ineens hoort de vrijdag ook bij je weekend, in plaats van dat het voor je gevoel nog bij de werkweek hoort. Chillen doe je maar op zondagavond 😉

Doe eens iets anders

Bezoek een andere stad, spreek met een vriendin af die je al lang niet hebt gezien, ga wandelen of doe een workout die je normaal gesproken niet zou doen (zwemmen?!), of ga naar een evenement… het maakt niet uit, als het maar anders is dan wat je normaal gesproken doet in het weekend. Je doorbreekt als het ware een patroon en ineens lijkt je weekend veel langer én geeft het je een heel voldaan gevoel.

Niet te lang uitslapen

Het is zo verleidelijk om de halve dag in bed te blijven liggen, zeker nu het buiten kouder en grauwer wordt is het hoogst onaantrekkelijk om je voeten buiten bed, de kou in, te slingeren ‘s ochtends. Maar doe het toch! Slaap gewoon iets langer dan doordeweeks, zodat je wel het gevoel hebt dat je lekker uitgeslapen hebt, maar verspil niet je halve dag met ‘op gang komen’. Uiteindelijk geeft het je een veel beter gevoel want je hebt veel minder het idee dat je weekend voorbij is gevlogen.

Lekker ontbijten

Geniet heel bewust van de dingen die je doordeweeks niet kunt doen, zoals uitgebreid ontbijten (thuis of ergens buiten de deur). Het woord ‘genieten’ is hierbij essentieel: anders voelt het alsnog niet speciaal. Dus wees je hiervan heel bewust en pak groots uit: afbakbroodjes uit de oven, verseperste jus d’orange met een eigen gemaakte latte of thee (probeer dit pumpkin spice latte recept eens!) en bak een goede omelet of pannenkoekjes. Enjoy!

Dump je vriendin, koop een 4K televisie, Koop een playsatation of Xbox.
Zet je telefoon uit. Deur op slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *