FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zo host je een high-tea

zo-geef-je-een-high-tea
Afgelopen week was ik jarig en dit jaar besloot ik het eens anders te doen. In plaats van iedereen ‘s avonds uit te nodigen of juist met allerlei vriendinnen los een lunch in te plannen, had ik zin in een ouderwetse ‘middelbare school’ verjaardag. Toen iedereen na schooltijd met je mee naar huis fietste waar je moeder vervolgens de taart en thee uitdeelde, we heel de middag gezellig kletsten en je beste vriendinnetje bleef voor het avondeten. Daarom organiseerde ik een high tea/wine en die werd goed ontvangen! Een echte, ouderwetse meidenmiddag. En die organiseer je zo.

De uitnodiging

Even snel een paar zinnen op WhatsApp knallen om zo je vrienden uit te nodigen voor je feestje? De manier waarop we het bijna allemaal doen tegenwoordig, ikzelf incluis. Toch is het natuurlijk lang niet zo leuk dan een mooie uitnodiging maken en ontvangen. Het voelt alsof je ‘echt’ voor iets uitgenodigd wordt op die manier en de sfeer voor je feestje is direct gezet! Via canva.com maak je heel makkelijk zelf een geweldige uitnodiging! Succes gegarandeerd.

zo-geef-je-een-high-tea

zo-geef-je-een-high-tea

Le ambiance

Goed, vooral bij een high tea is er niets zo belangrijk als een heerlijke Marie Antoinette-achtige look. Dus: wit tafelkleedje over je salontafel, kittige theepotjes erbij, dito theemokken en een taart- en hapjesplateau. Mijn theepotten zijn van Xenos (sowieso echt mijn favo winkel voor dit soort dingen) en bij de Hema haalde ik mooie bloemvazen. Dat is trouwens ook wel echt een must; minstens twee vazen vol kleurrijke bloemen voor een lente-achtige high tea! Leuke taartbordjes maken je high-tea tafel compleet!

Je outfit

Minstens zo belangrijk; een outfit die past bij het feestje dat je organiseert. Een cocktailjurkje is altijd een fijne keuze, maar een pak in een leuke kleur of print is ook héél geschikt! Zelf droeg ik een luipaardjurkje van Miss Guided.

De thee

Je kunt ervoor kiezen om allemaal losse theeën te kopen en deze in de theepot te doen of via theedispensers/zakjes je vriendinnen zelf te laten kiezen. Je kunt dan bijvoorbeeld allemaal kleine, glazen wekpotjes vullen met de verschillende theeën. Gewoon theezakjes kan ook! Koop een mooie, rechte vaas waar je allerlei verschillende zakjes in doet voor een leuk effect. En dan gewoon het hele thee-schap bij de Albert Heijn leegkopen. 😉 Daarnaast staan er natúúrlijk ook wijnglazen op tafel voor na de thee. Om het echt af te maken zet je er een wijnkoeler/schaal naast op de grond met een flinke lading ijsblokjes.

zo-geef-je-een-high-tea

Het eten

Het allerbelangrijkst is natuurlijk het eten 🙂 Fitgirls aside, wij houden op z’n tijd van een flink stuk taart! Zelf maakte ik twee cheesecakes (voor mij is er echt geen taart die cheesecake kan verslaan), maar je kunt natuurlijk ook iets anders maken. Ik maakte een blauwe bessencheesecake en een banaan-popcorn cheesecake, beiden een recept van de Albert Heijn. Verder heb ik twee repen Tony’s Chocolonely in stukjes op het plateau gelegd met ernaast een aantal chocolate chip cookies. Daarnaast maakte ik mini versies van mijn favoriete geitenkaasbroodje, die zie je onderop de etagère liggen!

Daarnaast maakte ik een salsa voor op een afbakstokbrood en heb ik kleine mozzarella bolletjes samen met cherry tomaatjes aan prikkertjes geprikt en deze vervolgens in een leuk schaaltje op tafel gezet, olijfjes erbij voor tijdens de wijn and you’re all set!

zo-geef-je-een-high-tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *