WORKING GIRL

Zo houd je je carrière in een stroomversnelling

Zo houd je je carrière in een stroomversnelling

Je studietijd is een periode waarin je erg snel achter elkaar dingen bereikt: je propedeuse, bachelor en een jaar erna eventueel al je master. Maar ook tussendoor bereik je dingen als je bijvoorbeeld in een commissie of bestuur zit, extra vakken of projecten doet en …. . Je hebt het gevoel dat je constant bezig bent om van jezelf een beter persoon te maken en dat je ontwikkeling in een stroomversnelling zit om zometeen je droombaan te veroveren. Als je die droombaan echter in de pocket hebt, krijg je misschien het gevoel dat je stilstaat. Hoe blijf je het gevoel houden dat je constant aan jezelf aan het werken bent en houd je je carrière in die stroomversnelling?

Doordat je gewend bent om heel concreet dingen te leren en te bereiken lijkt het ook al snel alsof dit niet meer gebeurt wanneer je werkt. Op dat moment leer je namelijk vaak praktijkgerichte dingen en soft skills die minder ‘meetbaar’ zijn en daarom misschien niet zo opvallen. Het is belangrijk dat je dit niet over het hoofd ziet want zeker in het begin kosten alle nieuwe indrukken en de omschakeling van theorie naar praktijk waarschijnlijk behoorlijk wat energie.

Blijf cursussen en trainingen volgen

Betaal desnoods zelf een interessante training of cursus; als je maar zorgt dat je door blijft leren en jezelf blijft ontwikkelen. Soms vraagt een (nieuwe) baan zoveel tijd en aandacht van je dat ‘formeel leren’ erbij inschiet. Natuurlijk leer je ook enorm veel van je baan zelf, maar minstens één keer per jaar zou je jezelf er toe moeten zetten om iets concreets bij te leren door een cursus of training te volgen. Kijk hier bijvoorbeeld eens voor online marketing cursussen om vandaag nog mee te beginnen, of hoe je het meeste kunt halen uit het eLearning programma dat jouw bedrijf misschien aanbiedt. Misschien wil je bedrijf niet betalen voor trainingen (ookal heeft ieder bedrijf een opleidingsbudget waar in principe ook jij van zou mogen profiteren), dan is het makkelijk om dat als excuus voor jezelf te gebruiken. Toch zou ik je aanraden om dan voor jezelf een opleidingsbudget per jaar te bepalen en gewoon die vette cursus die jou echt gaat helpen in je werk of persoonlijke ontwikkeling gewoon te boeken en zelf te betalen!

Wees actief op LinkedIn

Je LinkedIn-profiel bijhouden is één ding, actief zijn en het zien als sociaal medium is twee. Door er regelmatig voor te zorgen dat je recommendations krijgt van mensen die met jou gewerkt hebben, te reageren op de updates en berichten van anderen of zelfs artikelen te delen die binnen jouw werkveld vallen zorg je ervoor dat je én opvalt én ook een beter en waardevoller profiel opbouwt waardoor bijvoorbeeld recruiters en headhunters je profiel beter zullen vinden en je sneller zullen benaderen voor unieke kansen.

Sluit jezelf niet af voor nieuwe kansen

Wanneer je tevreden bent met je baan en nog niet per sé op zoek bent naar iets anders laat je de vacaturewebsites vaak weer een hele periode links liggen. Door juist wél regelmatig een kort rondje te doen en ook te kijken op de vacaturepagina’s van bedrijven waar je echt graag zou willen werken blijf je op de hoogte van het aanbod. Wellicht zie je ineens iets voorbij komen wat helemaal bij je past en voor jou echt de ultieme kans is! Dan is het natuurlijk zonde om die te laten liggen en kun je gewoon solliciteren ookal was je eigenlijk niet op zoek. Ook als je niet een baan vindt waarop je direct wilt solliciteren is dit een goede manier om op de hoogte te blijven. Door te kijken naar het profiel van de ideale kandidaat voor functies waar jij jezelf binnen een paar jaar wel zou zien werken kan je helpen een beeld te vormen van welke ervaring je nog moet opdoen om in aanmerking te komen voor een dergelijke baan. Zo kun je daarop gaan focussen de aankomende tijd!

Zorg dat je tijdig kansen krijgt bij je huidige bedrijf

Je hoeft niet altijd van bedrijf te wisselen om een nieuwe baan of nieuwe uitdaging te vinden. Ook bij je huidige bedrijf liggen waarschijnlijk veel kansen voor het grijpen, als je maar assertief genoeg bent om dit bespreekbaar te maken met je manager en HR. Bespreek met je manager tijdens bijvoorbeeld een functioneringsgesprek wat jouw doelen zijn binnen het bedrijf en in wat voor soort functie je jezelf zou zien in een paar jaar. Zo kan je manager je helpen om daar naartoe te werken en bovendien zorgen dat je op de radar van HR komt wanneer er nieuwe functies ingevuld moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *