FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zondagrecept: zo maak je zelf een Pumpkin Spice Latte!

Recept om zelf een pumpkin spice latte te maken

Hét meest populaire drankje van Starbucks is toch wel hun herfst-ster: de Pumpkin Spice Latte. Favoriet van menig meisje en niet voor niets één van de requirements in de Basic Bitch Checklist. Kan ons niks schelen, het blijft het meest goddelijke herfstdrankje ter wereld. Omdat niet iedereen zoals in Amerika een Starbucks om de hoek heeft zitten, hierbij een recept hoe je het helemaal zelf en gewoon thuis kunt maken! Geniet van jullie zondag, babes!

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • Koek- en speculaaskruiden, óf: mix nootmuskaat, gemalen gember, kaneel en een gemalen kruidnagel*
  • 1 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel kristalsuiker
  • 1 espresso
  • Pompoenblokjes of puree van een pompoen
  • Slagroom

Bereiden

Pompoen puree is niet kant-en-klaar in de supermarkt te verkrijgen in Nederland, dus we zullen zelf aan de slag moeten. Verhit wat water in een pannetje en voeg de pompoenblokjes hieraan toe. Blijf het net zo lang doorkoken totdat de pompoen goed zacht is geworden en daarna pureer je het. Verhit de melk en voeg 1 eetlepel van de pompoenpuree en ongeveer een halve eetlepel van het kruidenmengsel toe (afhankelijk van hoe pittig je het wilt maken). Doe er ook ongeveer een halve theelepel suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt), en een theelepel vanille extract bij. Nu roer je het mengel tot het goed verhit is. Voeg vervolgens de espresso eraan toe en giet het in een mok of glas. Toefje slagroom erbovenop en nog wat speculaaskruiden ter decoratie, haardvuur aan en serie’tje op: genieten maar!

*Wanneer je zelf het kruidenmengsel maakt, houd dan ongeveer de volgende hoeveelheden aan: 3/4 eetlepel gember, 1,5 eetlepel kaneel, 3/4 eetlepel nootmuskaat, 1 kruidnagel, 1/8 eetlepel piment.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *