WORKING GIRL

Zo maak je van vrijdag de meest succesvolle dag van de week

succesvolle-vrijdag-werkweek

Is vrijdag ook vaak jouw minst productieve dag? Je staat al met één been in het weekend en met eventuele problemen deal je wel weer na het weekend. Eerst een paar heerlijke dagen weg van kantoor waar niemand je stoort, je geen manager hebt die op je huid zit en waarin de tijd even stil lijkt te staan. Vroeg beginnen aan de borrel of lekker de werkdag afsluiten op youtube. No more! Zo maak je van vrijdag júist de meest succesvolle dag van je werkweek en kun je met een voldaan gevoel het weekend in. Dít is namelijk wat succesvolle vrouwen doen op vrijdag.

Je nieuwe werkweek begint op vrijdag

Grote kans dat jij iedere week probeert om in ieder geval je maandag zo positief mogelijk te starten. De voorbereiding voor een écht fijne maandag begint echter al op vrijdag. Til de dingen waarmee je zit niet over het weekend heen, maar tackle ze juist op vrijdag, wanneer je misschien minder gestoord wordt. Verander dus je houding en focus op vrijdag al op een nieuwe werkweek. Zet op een rijtje wat er eigenlijk écht nog voor het weekend gebeuren moet, maak alvast een to-do list voor de maandag en zorg dat je een goed overzicht hebt van de belangrijke meetings, deadlines en afspraken die je hebt staan voor de volgende week. Zo voorkom je dat je op maandag voor onaangename verrassingen komt te staan, zoals een meeting die je vergeten bent voor te bereiden of een deadline waarvoor eigenlijk nog meer moet gebeuren dan je dacht.

Begin met de vervelendste taak

Je hebt je to-do lijstje met prioriteiten voor volgende week klaar. Hoe weinig zin je er misschien ook in hebt; begin alvast met de grootste, belangrijkste of vervelendste taak. Door er alvast mee aan de slag te gaan neem je het grootste gedeelte van ‘er tegenop zien’ alvast weg en zet je je gedachten bovendien aan het werk. Onbewust zul je erover na blijven denken zodat je jezelf eigenlijk een weekend lang de tijd geeft om nog betere ideeën hiervoor te bedenken. Wanneer je bovendien begint met de vervelendste taak loop je minder risico om op vrijdag tot laat op kantoor te moeten zitten – je gebruikt immers je meest productieve uren – én ga je met een heerlijk gevoel het weekend in.

Connect met je netwerk

Vrijdag is de ultieme netwerkdag! Borrels in overvloed en iedereen is in een topstemming; het is immers (bijna) weekend. Tijd om je netwerk skills te oefenen, nieuwe contacten te leggen en oude banden aan te halen. Wanneer je merkt dat je aandacht begint te verslappen en je voor de zoveelste keer je Facebookprofiel opent, surf dan eens naar LinkedIn. Feliciteer contacten met hun nieuwe baan of werkjubileum, lees en engage artikelen of deel je eigen blogs en artikelen (lees hier wat dit kan doen voor jouw carrière!). Of stuur een berichtje naar iemand met wie je graag in contact wilt komen.

Schrijf alvast concept e-mails

Vrijdag is vaak een heerlijk rustige dag in je inbox, maar je ervaring leert dat er maandag toch bijna altijd weer een flinke lading ongelezen mails op je te wachten ligt. Bovendien heeft het ook weinig zin om zelf een belangrijke mail te sturen; mensen zitten vaak met hun gedachten al bij het weekend en stellen het beantwoorden van jouw mail uit tot na het weekend. Om vervolgens, you guessed it right, hem glad te vergeten op maandag wanneer hij inmiddels geopend onderop die stapel nieuwe urgente mails ligt. Schrijf op vrijdag dus in alle rust je belangrijke mails voor de volgende week, om ze vervolgens pas op maandag te versturen. Zo maximaliseer je je kansen!

Klap die laptop op tijd dicht en schenk een wijntje in

Klaar is klaar, girlboss! Aan het eind van de dag is het tijd om je werk los te laten en heerlijk te gaan ontspannen. Thuis op de bank, tijdens een lekker etentje of met drankjes op het terras of in de club. Een ontspannen weekend staat natuurlijk aan de basis van een succesvolle nieuwe werkweek straks!

Dit is hét geheim van een succesvolle week, waardoor je bovendien minder op hoeft te zien tegen de maandag! Hoe ziet jouw vrijdag eruit?

2 Comments

  1. Oh vrijdag is voor mij vaak juist een productieve dag! In tegenstelling tot de andere dagen, houd ik de vrijdag meestal vrij van afspraken en zitten we altijd met hetzelfde clubje. Combinatie van heel veel gezelligheid en hard werken zorgt er altijd voor dat de vrijdag voorbij vliegt én ik ontzettend productief ben (al houdt dat tegen half 5 ofzo wel op haha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *