WORKING GIRL

5X OPVALLEN TUSSEN COLLEGA’S DOE JE ZO

opvallen tussen collega's

Yes! Die droombaan heb je binnengesleept. Even voel je je Queen of the world, maar al snel merk je dat het ‘solliciteren’ nu eigenlijk pas begint. Vanaf nu moet je íedere dag je beste beentje voor zetten om positief op te vallen tussen je collega’s die allemaal hetzelfde proberen te bereiken: de beste zijn in hun werk. Ze lijken allemaal nóg harder te werken dan jij, nóg creatievere ideeën te hebben, nóg betere presentaties te geven en nóg beter bij je baas te kunnen slijmen. Tja, en hoe nu verder zul je denken?

Soms heb je geen zin meer om het spelletje nog langer mee te spelen, met als gevolg dat je steekjes gaat laten vallen. Het zal je dan misschien ook verbazen dat opvallen tussen collega’s niet eens zozeer te maken heeft met het maken van de meeste uren, altijd overal een mening of idee over hebben, en nee, ook niet eens het aantal connecties dat je hebt op kantoor. Wanneer je je zult focussen op de onderstaande tips zul je binnen no-time positief opvallen tussen collega’s op kantoor!

Ga niet nóg harder werken

Wat? Tony Crabbe noemde het al in zijn boek Nooit meer te druk; concurreren op wie het meeste werk gedaan krijgt is niet meer een lonende manier om jezelf te laten opvallen tussen je collega’s. Iedereen doet dat, iedereen werkt hard en het doen van meer werk betekent niet per sé dat je het werk ook goed doet. Integendeel zelfs, vaak ben je minder gefocust en heb je minder tijd om met echt vernieuwende ideeën te komen voor bestaande problemen en handel je het, bij gebrek aan tijd, maar af zoals we het altijd doen. Dit is dus niet een strategie om op te vallen, alleen een strategie om zo efficiënt mogelijk te werken. En de tijd dat efficiëntie het belangrijkst was zijn we volgens hem al lange tijd voorbij, dat was namelijk tijdens de industriële revolutie.

Vind uit wat jou onderscheidt

Zoek één bepaald iets waarin jij je duidelijk onderscheidt van je collega’s en besteed er meer moeite aan om dat uit te dragen. Misschien ben je veel strategischer dan je collega’s en heb je altijd helder een idee van wat en hoe jullie dingen moeten gaan aanpakken. Misschien schrijf jij de allerbeste content, of zijn jouw analyses foutloos én super snel. Vind uit wat jou uniek en onderscheidend maakt en probeer daarvan je identiteit te maken op je werk. Zorg ervoor dat mensen jou erom zullen herkennen. Probeer niet én creatief, én analytisch, én strategisch te zijn maar kies iets waarin je uitblinkt. Natuurlijk betekent dat niet dat je de rest kunt laten versloffen, want dat zal ook zeker geen positief effect hebben, maar uit die kant van jezelf gewoon meer naar de buitenwereld toe.

Besteed tijd aan een speciaal project

Ben jij ‘s ochtends vaak als eerste op kantoor? Grote kans dat je dan de rust gebruikt om bijvoorbeeld alvast je mailbox leeg te maken. Toch is het zonde om je meest productieve momenten te gebruiken voor routineklusjes als het afhandelen van je e-mail. Besteed dat extra uurtje ‘s ochtends liever aan een speciaal project waar je normaal niet echt aan toe komt. Een project dat belangrijk is voor het bedrijf en waarmee je echt kunt laten zien wat jij voor het bedrijf doet. Je toegevoegde waarde laten zien en jezelf daarmee onderscheiden, in plaats van met efficiëntie. Die e-mail komt wel op een moment dat je een concentratiedipje hebt, later op de dag bijvoorbeeld.

Vraag om feedback

Feedback is eng en het liefst zou je het misschien nooit horen. Dat is ook precies de reden waarom veel mensen er niet uit zichzelf om vragen en het alleen bespreken tijdens officiële momenten zoals een functionerings- of voortgangsgesprek. Dát is dus ook direct een reden waarom jij je ermee kunt onderscheiden. Vragen om feedback geeft aan dat jij je functie serieus neemt én dat je moeite wilt steken in verbetering van jezelf. Bovendien is goed omgaan met kritiek een heel goede eigenschap wat je op deze manier ook nog eens traint.

Wees flexibel en positief

Niets is zo vervelend voor een manager dan inflexibele personen in haar team. Soms moeten er nu eenmaal dingen gebeuren die niet direct in jouw functieomschrijving staan, of soms zijn ze niet in staat om je direct duidelijkheid te geven over bepaalde zaken die voor jou belangrijk zijn. Natuurlijk hoef je niet alles zomaar te accepteren en is het ook een kunst om ‘nee’ te zeggen wanneer je het gewoon echt te druk hebt bijvoorbeeld, maar wees in essentie flexibel en positief.

Zo zie je, opvallen tussen collega’s hoeft niet zo moeilijk te zijn als het soms lijkt. De sleutel is, naast je werkhouding, voornamelijk het vinden van een paar unieke kanten en kwaliteiten van jezelf en je energie erin stoppen om die te ontwikkelen én vaker te laten zien op de werkvloer. We can do this, girls!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *