BEAUTY, LOOKS

ZO WORD JE EEN PERFECT VERZORGDE VROUW

Perfect verzorgde vrouw

Je kent ze wel; die types die altijd perfect verzorgd voor de dag lijken te komen. Hebben ze niets te doen dat ze ‘s ochtends een uur de tijd kunnen nemen om met zorg hun make-up en outfit te verzorgen? Hebben ze een ongelimiteerde credit card waarmee ze stijl, klasse en perfectie aanschaffen? Waarschijnlijk geen van beiden. Hoe weten deze vrouwen het dan toch te presteren om altijd zo akelig verzorgd voor de dag te komen?

Nee, voor een mooi verzorg uiterlijk heb je niet per sé uren de tijd nodig, noch bakken met geld. Het zit hem vaak in de kleine dingen. Eigenlijk zijn er maar drie beauty-gerelateerde dingen waar je echt zorg voor moet dragen om in één klap tot het ongenaakbare clubje perfect verzorgde vrouwen te behoren. En dan is er nog geen mascararoller aan te pas gekomen!

Verzorgd haar

Niets geeft je zo snel een slonzig uiterlijk dan onverzorgd haar. Dat betekent heus niet dat je iedere ochtend met de stijltang in de weer hoeft, maar borstel het in ieder geval wel even netjes. Zorg dat het valt zoals het hoort te vallen, zonder al te veel pluis. En doe het anders in een mooie staart of knot. Een paar minuutjes werk en het maakt een enorm verschil voor je uitstraling. Zorg er verder voor dat je altijd een elastiekje bij je hebt en een haarproduct dat goed werkt voor jouw haar. Ga verder eens op tijd naar de kapper en voorkom enorme uitgroei.

Handen & nagels

Onverzorgde handen kunnen in één klap je uitstraling verpesten. Waar je met rommelig haar misschien nog weg komt met het excuus dat de francaises het ook zo dragen, vuil onder je nagels, afgebladderde nagellak of afgebroken nagels praat niemand goed. In één klap doe je alle zorg die je aan de rest van je outfit en make-up besteed hebt teniet. Check ‘s avonds je nagels: moet je voor het naar bed gaan eventjes met een watje en remover over je nagels om ze weer toonbaar te maken voor de volgende dag? Moet je vijlen of even opnieuw lakken? Voeg dit gewoon toe aan je avondroutine en mensen zullen jou niet snel meer kunnen betrappen op onverzorgde handen!

Lekker ruiken

Een open deur misschien maar een vrouw die lekker ruikt heeft bij iedereen een streepje voor. Dompel jezelf niet onder in parfum, maar kies voor een subtiele geur die bij jou past. Zorg dat je altijd een flesje bij je hebt of een deo. Weet je dat het een dag gaat worden waarop je misschien veel zult zweten? Je kunt overwegen om een extra (onder)shirtje mee te nemen om in ieder geval voor jezelf een tweede optie te hebben. Geeft jezelf ook een veel comfortabeler gevoel!

Kies voor klassieke kleding

Mooie stoffen en klassieke kledingstukken geven je een veel verzorgdere uittraling dan simpele shirtjes en printjes. Je hoeft klassiek niet eens op te vatten in de meest letterlijke zin van het woord. Misschien gruwel je van kokerrokken en ‘saaie’, nette jurken. De items zelf kunnen nog steeds spannend zijn qua vorm, maar door te kiezen voor betere materialen en mooie kleuren krijg je direct een totaal andere uitstraling dan wanneer je in een geprinte crop top en jeans shortje rondloopt, of in een slecht zittende broek met oud colbertje bijvoorbeeld.

Een mooie tas

Het is ongelooflijk hoe vaak je het ziet: vrouwen in een prachtige outfit met een oude, versleten tas waarin ze al hun zooi meezeulen. Het haalt de hele outfit naar beneden, hoe mooi deze ook is. Andersom werkt het wel: een prachtige tas kan een hele outfit een upgrade geven. Dat geldt overigens voor alle accesoires en is de reden dat ik liever geld uitgeef aan een designer zonnebril die vervolgens al mijn kleding er duurder uit laat zien, dan dat ik ‘investeer’ in dure kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *