FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zondagrecept: gevulde paprika met notenrijst

Recept voor gevulde paprika met notenrijst

Één van mijn meest favoriete recepten die bovendien heerlijk is nu het herfst begint te worden. Gevulde paprika’s zijn altijd een goed idee, maar met deze notenrijst al helemaal. Delicious!

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst
  • 1 zak paprikamix
  • 175 gram gehakt
  • 300 gram mais
  • 1 pakje passata di pomodori
  • 1 ui

Bereiden

Kook de notenrijst volgens de verpakking en halveer ondertussen de rode en gele paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groene paprika in blokjes. Bak ondertussen ook het gehakt en mix dit zodra het klaar is met 1/3 van de rijst. Hiermee vul je vervolgens de paprikahelften.

De mais meng je nu met de overgebleven rijst en houd je warm. Snipper de ui en fruit deze voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de groene paprikablokjes toe en bak dit nog eens ongeveer 3 minuten. Voeg nu de passata di pomodori toe (het is niet altijd nodig om het hele pakje te gebruiken) en breng de saus aan de kook. Leg vervolgens de paprikahelften erin, leg de deksel op de pan en stoof voor 15 minuten.

Verdeel de rijst over de borden, leg er een paprikahelft op en schep er wat saus overheen. Geniet!

Dit recept komt oorspronkelijk van ah.nl.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *