FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zondagrecept: Lasagnette met verse pesto

Recept lasagnette

Zin in Italiaans maar ook zin in iets nieuws? Probeer dan eens lasagnette! Een lasagna maar dan gewoon te maken in de pan, niet in de oven. Bovendien is ‘ie rete-vers, maar staat hij wél in een handomdraai op tafel. Een absolute topper voor het najaar!

Ingrediënten

Voor ongeveer 3 personen

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 30 gram basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram pakje verse lasagnebladeren
  • 250 gram ricotta

Bereiden

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit olie en fruit de ui 5 minuten. Bak de helft van de knoflook 2 minuten mee. Daarna voeg je de tomatenblokjes toe en breng je het geheel aan de kook. Je brengt het op smaak met de suiker en wat peper en zout. Laat de saus vervolgens ongeveer 30 minuten op laag vuur koken.

Terwijl de saus op het vuur staat, gaan we de pesto maken. Hiervoor wrijf je de overgebleven knoflook en de pijnboompitten met een vijzel tot een glad geheel. Voeg vervolgens de basilicumblaadjes toe en doe dit opnieuw. Voeg vervolgens 6 eetlepels olie toe en roer het tot een pesto. Je kunt peper en zout toevoegen voor de smaak.

Voeg de spinazie toe aan de saus en laat het slinken. Halveer ook de cherry tomaatjes en voeg deze ook toe aan de saus. Snijd vervolgens de lasagnebladeren in 4 linten en laat ze 4 minuten koken. Daarna voeg je ze toe aan de saus en verdeel je het over de borden. Voeg op de borden de ricotta en pesto toe. Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van Allerhande.

One Comment

  1. Yummm, goed idee dit! Ik hou van lasagne, maar vind het soms te lang duren als het de oven nog in moet, haha. Dit is dus perfect 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *