FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zondagrecept: Salade met bloemkoolrijst en avocado

salade-bloemkoolrijst-avocado

Op zoek naar een man-repeller gerecht waarna je je niet alleen mega gezond voelt maar wat ook nog eens heerlijk is? Dan is het tijd om dit recept te proberen! Zelf heb ik hem gemaakt toen le boyfriend voor zijn werk in Zweden zat en het resultaat zag er zo goed uit dat hij er wel voor in is om het binnenkort ook eens te proberen. Grappig, hoe je dit jaar groenten steeds meer koolhydraten ziet vervangen, eerst de courgetti al en nu met bloemkoolrijst. Het smaakte in ieder geval erg goed, zelfs de tofu waarvan ik normaal echt geen fan ben viel me niet tegen, dus ik kan je zeker aanraden het binnenkort eens te proberen! Ook érg geslaagd om mee te nemen als lunch naar je werk, trouwens!

Ingrediënten

  • 2 el sesamzaad
  • 180 gram tofu roerbakreepjes
  • 2,5 eetlepel sojasaus
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram gesneden rode kool
  • 1 limoen
  • 1 avocado

Bereiden

Rooster het sesamzaad kort in een pannetje (zonder olie of boter), tot het een beetje bruin begint te worden. Laat het daarna afkoelen op een bord. Verhit daarna wat olie in een pan en roerbak de tofureepjes met 1 grote lepel sojasaus tot ze krokant zijn.

Bereid de bloemkoolrijst volgens de verpakking en verdeel het daarna over een schaal. Leg de rode kool er bovenop. Vervolgens rasp je de schil van de limoen, waarna je hem halveert en uitperst. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel dit met wat limoensap en verdeel het over de salade.

Meng het limoensap, de rasp, 2 el olijfolie en 1,5 el sojasaus tot een dressing. Je kunt dit op smaak maken met wat peper. Besprenkel de salade met de dressing, leg de tofureepjes er bovenop en bestrooi het geheel daarna met het sesamzaad.

Klaar is je kleurrijke salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *