FOOD & HEALTH, LIFESTYLE

Zondagrecept: Spaanse gehaktballetjes met kikkererwten

Recept Spaanse gehaktballetjes en kikkererwten

Super makkelijk om te maken maar wél wat anders dan je normaliter eet én perfect voor druilerige herfstdagen als vandaag, dát is dit Spaanse recept. Met wat rode wijn en olijven heb je ineens een Spaans avondje op een ‘gewone’ dag. Move over, tapas!

Ingrediënten

  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels Al Andalus kruiden van Jonnie Boer
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 125 gram romaatjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kikkererwten
  • 10 gram platte peterselie
  • Een doosje olijven in knoflook voor ernaast

Bereiden

Meng het gehakt met het ei, 1 eetlepel van de kruidenmix en wat peper en zout. Daarna maak je hier ongeveer 16 balletjes van. Snijd vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui. Halveer de tomaatjes en bak de gehaktballetjes voor 8 minuten op middelhoog vuur tot ze gaar en bruin zijn.

Haal de balletjes uit de pan maar bewaar het vet en fruit hierin de ui, 1 eetlepel van de kruidenmix en de knoflook. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomaatjes toe en breng het aan de kook. Stoof dit op laag vuur voor 5 minuten.

Ondertussen laat je de kikkererwten uitlekken en voeg je deze ook toe aan de pan. Laat het in 2 minuten warm worden. Als laatste snijd je de peterselie fijn en verdeel je dit over de borden.

Een lekker rood wijntje en olijven in knoflook erbij en je Spaanse avond kan niet meer stuk, keukenprinses!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *