Outfits kantoor en werk

Ben je ook op zoek naar inspiratie voor outfits om te dragen naar kantoor? Die hip zijn, maar ook professioneel? Op sommige werkplekken is de standaard erg formeel en word je eigenlijk wel echt in een pantalon met blouse, of een nette jurk verwacht. Bij andere bedrijven kun je iets vrijer zijn in je outfitkeuze en bijvoorbeeld spijkerbroeken of truien dragen. In beide gevallen wil je er wel representatief uitzien, maar zonder een grijze dakduif te worden in een saai mantelpakje. Hoe kleed je je professioneel, terwijl je nog wel je persoonlijkheid erin kwijt kunt?

Pakken met print, kleur of gecombineerd met sneakers

Niets zo professioneel als een pak, natuurlijk. Zeker in bepaalde sectoren is het ook voor vrouwen nog altijd gebruikelijk om een pak, nette jurk of pantalon met blouse te dragen. Denk bijvoorbeeld aan sommige farmaceuten, de bankenwereld of een andere, wat meer traditionele, sector. Helemaal niet erg! Je kunt er in een pak hartstikke hip uitzien, bijvoorbeeld door er een te kiezen met een leuke print, in een andere kleur dan zwart, grijs of donkerblauw, of door hem te dragen met een paar sneakers eronder.

Opvallende kleuren in je pantalon of jas

Dé truc voor een modieuze kantooroutfit? Kies voor klassieke snits (pantalons, jasjes, overhemden en mantels) in een opvallende kleur.

Beige en ton-sur-ton looks naar kantoor

Beige-achtige tinten en ton-sur-ton (monochrome) outfits geven je direct een heel classy uitstraling, zonder dat de kledingstukken zelf al te formeel hoeven zijn. Denk bijvoorbeeld aan een witte pantalon met beige trui erop, of een satijnachtige gekleurde rok met een top of trui in dezelfde kleur. Comfortabel, eigentijds en perfect voor de meeste kantoren!

Spijkerbroek met blazer

Jeans onprofessioneel of saai? Zeker niet altijd het geval! Combineer je spijkerbroek met een mooie blazer en daaronder een wit of gestreept t-shirt of blouse en draag er een paar stijlvolle hakken of loafers onder. Zo heb je in een mum van tijd een comfortabele, hippe en representatieve outfit voor kantoor gestyled.

Overhemdjurken naar kantoor

Een persoonlijke favoriet zijn ook de overhemdjurken, hoe langer hoe beter. Zeker niet geschikt voor ieder bedrijf, maar ze hebben de perfecte balans tussen nonchalance en formaliteit. Combineer ‘m met een mooie (klassieke) tas – als het even kan Chanel ;), en met wat voor type schoen je ook in de mood bent. Een sneaker, hak of loafer; bij deze look kan het allemaal. Helemaal leuk om hem eens te stylen over een spijkerbroek heen!

Loafers als je ideale schoen voor werk

Loafers suf en tuttig? Al lang niet meer het geval! Al jarenlang zijn ze terug in de mode en wij begrijpen helemaal waarom. Super comfortabel en ze geven een look een soort Parisian chic. Een beetje jongensachtig en een beetje eigenzinnig, een perfecte combinatie tussen tuttig en stoer. Bonuspunten voor wie een opvallend sokje toevoegt, zoals Olivia Palermo graag doet.

Waar shop je je kantooroutfits?

Geïnspireerd geraakt en nu op zoek naar een winkel waar je dit soort kantooroutfits kunt scoren? De Bijenkorf heeft veel mooie merken voor opvallende pakken (kijk eens bij Ganni, Scotch & Soda, Samsoe Samsoe en Gestuz), maar ook Zara heeft geregeld prachtige pakken in hun collectie, net als mooie pantalons. Verder hebben de Scandinavische merken ook vaak mooie items in hun collecties; van overhemdjurken tot monochrome looks (Norr, Envii, Mads Norgaard).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *