De beste versie van jezelf worden

Beroemdheden hebben me altijd al mateloos gefascineerd. Ze zien er altijd prachtig uit, leiden een waanzinnig gedisciplineerd leven en lijken succesvol in alles wat ze doen. Je kunt dan simpelweg zeggen: Ja, maar dat is onhaalbaar voor de gewone sterveling, maar zo’n denkwijze heeft nooit bij me gepast. Niet meer dan eens word mij door vrienden en familie verweten om in godsnaam eens realistische doelstellingen te zetten ? Anyway; wat opvallend is, is dat celebrities vrijwel altijd de best mogelijke versie van zichzelf zijn. Hadden ze een ‘normaal’ leven gehad, dan kan ik je verzekeren dat ze wellicht goede genen zouden hebben, maar heus niet zo prachtig en jaloersmakend zouden zijn als nu. Dus: hoe kun jij ook de beste versie van jezelf worden?

De beste versie van jezelf worden: innerlijk & uiterlijk

Goed, de perfecte versie van jezelf worden kun je natuurlijk onderverdelen in uiterlijk en innerlijk. Beroemdheden maximaliseren beide kanten waardoor uiterlijk en innerlijk elkaar ook gaan beïnvloeden en je zo als persoon naar een hoger plan tillen. Een succesvol uiterlijk helpt je om succes te boeken, maar zonder ook je persoonlijkheid en kwaliteiten te ontwikkelen kom je er ook niet. Het is dus zaak om bij beiden objectief naar jezelf te kijken en te bepalen wat je wilt ontwikkelen en veranderen om de beste versie van jezelf te worden en dus ook succesvoller te zijn.

Welke eigenschappen zitten jou in de weg om succesvol te worden?

Neem een paar punten van jezelf waarvan je, wanneer je heel eerlijk en kritisch naar jezelf kijkt, weet dat ze je in de weg zitten om écht succesvol te worden. Dit kan bijvoorbeeld onzorgvuldigheid zijn, discipline, of misschien heb je niet genoeg zelfvertrouwen om te netwerken of goede presentaties of pitches te geven.

Pak deze belemmerende eigenschappen aan met trainingen en oefeningen

Voor alles bestaan trainingen en oefeningen om jezelf erin te ontwikkelen, en ook door jezelf te pushen kun je ongelooflijk veel vooruitgang boeken. Vind je spreken eng? Dwing jezelf dan om elke mogelijkheid om te spreken aan te grijpen. Een projectpresentatie tijdens de vrijdagmiddagborrel op je werk? Meld je aan als vrijwilliger! Netwerken lastig? Dwing jezelf om op diezelfde vrijdagmiddagborrel met minstens 3 nieuwe mensen te spreken, of zoek masterclasses op internet in jouw vakgebied.

Dit is overigens sowieso een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen en tegelijkertijd expertise op te doen in jouw branche. Investeren in een goed netwerk is sowieso belangrijk om jezelf naar een hoger plan te tillen, want enkel door jezelf te omringen met mensen die op een bepaald vlak je meerdere zijn helpt je om te streven jezelf te verbeteren en ontwikkelen. Eén van de weinige nuttige dingen die Paris Hilton ooit zei in een interview was: ‘If you’re the most happening person at a party, it’s time to leave.’ In andere woorden: aan enkel mensen die tegen je opkijken en je prijzen heb je niets, daardoor kom je nooit verder dan dat punt.

De beste versie van jezelf worden qua uiterlijk

Beroemdheden besteden waanzinnig veel tijd aan hun uiterlijk, dat moet ook wel, het is immers vaak hun baan. Natuurlijk hebben de meesten van ons minder tijd en geld om hieraan te besteden, maar er zijn veel kleine dingen die jij ook kunt doen die samen een groot resultaat geven.

Waarover ben je het meest onzeker qua uiterlijk?

Ga bij jezelf eens na waarover je het meest onzeker bent qua uiterlijk en bedenk je dan wat je eraan kunt doen om dit te verbeteren. Sporten? Je tanden laten bleken? Een keer naar een goede kapper of schoonheidsspecialiste? Natuurlijk is het allerbelangrijkste om jezelf te waarderen zoals je bent, maar vaak is er ook een kleine oplossing die je net dat duwtje in de rug kan geven om zelfverzekerder te worden. In dat geval is het slechts de stap daadwerkelijk zetten om er iets aan te doen.

Een verzorgd uiterlijk

Zorg er daarnaast altijd voor dat je mooi verzorgde en gemanicuurde handen hebt. Je handen zijn immers je visitekaartje, zei mijn moeder vroeger altijd. Dit kun je gemakkelijk zelf doen door op tijd je nagellak eraf te halen (niets is zo oncharmant als afgebladderde nagellak!) en ze mooi te lakken en te verzorgen met een fijne crème.

Iets meer op je eten letten en iets meer bewegen kunnen ook een enorm resultaat hebben en het verschil maken tussen ‘net niet tevreden over je lichaam’ en een echt mooi slank en getraind lichaam. Tuurlijk, voor een lichaam als een Victoria’s Secret Angel moet je vele uren in de sportschool staan, maar een ‘gewoon’ mooi slank lichaam is een stuk gemakkelijker te bereiken dan je misschien denkt. Maak voor jezelf bijvoorbeeld een regel dat je slechts 1 of 2 keer in de week iets ongezonds mag eten, of elke dag alleen maar 1 klein handje of 1 stukje chocolade, in plaats van onbeperkt totdat je je slecht voelt over jezelf. Kleine veranderingen in je lifestyle kunnen grote gevolgen hebben voor zowel je looks als je zelfvertrouwen. Het punt is simpelweg dat je erover nadenkt, je bewust bent van je keuzes en doelen en dat je ze op een haalbare manier probeert te bereiken.

Maak een to do-lijst met behapbare punten om aan jezelf te (blijven) werken

Maak voor jezelf een lijstje met een paar hoofdpunten, zowel innerlijk als uiterlijk, die je wilt verbeteren aan jezelf om de beste versie van jezelf te benaderen. Het is beter een slechts een paar focuspunten te kiezen omdat het zo veel gemakkelijker is om ze ook daadwerkelijk te bereiken dan wanneer je alle kleine dingetjes die je wel anders zou willen zien gaat opschrijven. Dan verlies je al snel moed en doorzettingsvermogen. Het punt zit hem vaak in dat je wel weet wat je moet aanpakken maar dat je het altijd voor je uitschuift. Dat is het grote verschil tussen een celebrity en jou: zij worden gedwongen om die stappen te nemen waardoor het vaak onbereikbaarder lijkt dan het daadwerkelijk is.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *