dingen in je carrière waar je geen talent voor nodig hebt

Carrière maken of in het algemeen succesvol zijn gaat bijna altijd gepaard met een bepaald talent. Maar niet voor alle zaken die je helpen om meer succesvol te zijn in het leven vereisen talent. Hierbij een lijstje met tien dingen die je dagelijks kunt doen om jezelf verder te helpen waar je absoluut nul talent voor nodig hebt. Geen excuses dus!

1. Op tijd zijn

Dit is een open deur, maar niets is zo vervelend als mensen die (altijd) te laat zijn. Zoveel moeite kost het ook niet: ga gewoon eens iets eerder weg, óf plan je afspraken beter. Je begint namelijk al met 1-0 achterstand wanneer je ergens te laat komt. Niet slim en niet professioneel.

2. Werkhouding

Dit is eigenlijk allesomvattend, maar sta positief tegenover dingen: houd je aan afspraken, klaag zo min mogelijk, ga uitdagingen aan, en doe wat nodig is.

3. Moeite doen

Doe moeite voor dingen. Het klinkt zo simpel en logisch, maar heel vaak is de verleiding om ons er gemakkelijk vanaf te maken zo groot dat we het niet altijd kunnen weerstaan.

4. Lichaamstaal

We hebben het hier op Girl Almighty al vaker gehad over je lichaamstaal en hoe belangrijk dat is voor hoe je overkomt op anderen. Let er dus op dat je zelfverzekerde lichaamstaal gebruikt en voornamelijk ook een open manier van non verbaal communiceren gebruikt. Zit dus niet ineengedoken, houd je armen niet beschermend voor je lichaam en zit niet aan je hals.

5. Energie

Mensen die energie uitstralen zijn heerlijk om mee om te gaan en te werken. Heb je nooit eens gehad dat je met iemand een opdracht moest uitvoeren die totáál geen energie uitstraalde? Waarschijnlijk merkte je toen dat je er zelf ook energieloos en sloom van werd. Wees dus de persoon waaraan anderen zich kunnen optrekken.

6. Houding

Het is soms zo gemakkelijk om een defensieve houding aan te nemen. Passief, klagend.. soms is het heerlijk. Maar pas ermee op, want zo val je absoluut niet op een positieve manier op. Door een optimistische en open houding aan te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, werk en beslissingen zul je iemand worden waar andere mensen een voorbeeld aan willen nemen.

7. Passie

Niets werkt zo motiverend en inspirerend als mensen die werken of vertellen met passie. Het werkt aanstekelijk en je zult altijd opvallen ten opzichte van anderen.

8. Coachable zijn

Niets is zo vervelend als mensen die nooit feedback aannemen. Positieve feedback is fijn, maar uiteindelijk leer je het meeste van opbouwende kritiek. Alleen op die manier kun je jezelf verbeteren en kun je opvallen. Dus zorg ervoor dat jij een fijn persoon bent om te coachen voor jouw manager(s). Vraag om feedback, laat zien dat je het serieus neemt (en ga dus niet alleen in de verdediging) en laat zien dat je er iets mee doet.

9. Een stapje extra doen

Als jij degene bent die vaak nét dat beetje extra doet zul je vanzelf opvallen op een heel positieve manier. Dat betekent niet dat je elke dag tot ’s avonds laat op kantoor hoeft te zitten, maar het kan in de kleine dingen zitten: een mooi verzorgde powerpoint, het maken van een moodboard voor een brainstorm sessie, alvast vooruit denken voordat je een gesprek aangaat, etc. etc.

10. Voorbereid zijn

Voorbereiding is het halve werk zeggen ze vaak, en dat is zeker waar. Door je tot in de puntjes op iets voor te bereiden heb je in ieder geval al het mogelijke gedaan om succesvol te zijn tijdens bijvoorbeeld die belangrijke presentatie of sollicitatiegesprek.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *